Politistii locali sunt suparati ca nu au fost invitati sa defileze de 1 Decembrie. Ministerul Apararii are o explicatie

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 08:01
15938 citiri
Politistii locali sunt suparati ca nu au fost invitati sa defileze de 1 Decembrie. Ministerul Apararii are o explicatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia Municipiului Bucuresti, care reprezinta la parada de 1 Decembrie toate structurile de politie locala din tara, nu a mai fost invitata anul acesta sa defileze cu ocazia Zilei Nationale, iar Ministerul Apararii sustine ca are si o explicatie pentru asta.

Este primul an in care Politia Locala a Municipiului Bucuresti (PLMB) a fost taiata de pe lista participantilor la parada din Capitala, iar primarul general Gabriela Firea spunea, duminica seara, ca "acesti oameni care nu lucreaza in conditii tocmai bune si nici nu au salarii mari cred ca se simt jigniti in acest moment".

Ziare.com a stat de vorba cu purtatorul de cuvant al PLMB, Razvan Popa, care ne-a spus ca, intr-adevar, politistii sunt tristi ca nu au fost chemati sa defileze. Mai mult, Politia Locala a Capitalei nici nu a primit vreo explicatie din partea Ministerului Apararii, care organizeaza evenimentele cu ocazia Zilei Nationale.

"Este, intr-adevar, o situatie care ne pune intr-o ipostaza trista, avand in vedere ca pana acum am defilat, iar acum, dintr-odata, nu mai defilam. Declaratia primarului general este clara si conform realitatii. Dar nu are sens sa intru intr-o polemica cu Ministerul Apararii Nationale. De ce nu am fost invitati nu stiu. Acest raspuns vi-l poate da organizatorul", ne-a declarat Razvan Popa.

Politia Locala nu va protesta fata de decizia luata de minister.

Intrebat daca politistii din Bucuresti au apucat sa faca unele pregatiri, inainte de a afla ca anul acesta au fost exclusi de pe lista de participare, Razvan Popa a spus ca exercitiile adevarate se fac alaturi de toate unitatile.

"Am facut pregatirile care se faceau de fiecare data, dar nu unele specifice. Atunci cand te cheama, normal ca te duci si faci niste lucruri. Pregatirile adevarate se fac in poligon cu toate unitatile. Cat timp nu ne-a invitat nimeni, nu avem de ce sa ne pregatim", a aratat acesta.

Ce spune Ministerul Apararii

Ziare.com a aflat, dupa lungi insistente, si care este motivul pentru care Ministerul Apararii a decis sa renunte anul acesta la prezenta Politiei Locale a Capitalei la parada de 1 Decembrie.

Dupa mai multe discutii telefonice si o solicitare scrisa transmisa Ministerului Apararii, purtatorul de cuvant al institutiei, Florin Jipa, ne-a spus si explicatia.

Jipa ne-a declarat ca "cei care organizeaza parada au decis sa foloseasca tehnica militara esentiala, nu cea pe care oamenii o pot vedea zi de zi", cum ar fi, de exemplu, Logan-urile Politiei Locale.

Astfel, la parada de 1 Decembrie "vor defila detasamente de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, cu mijloace tehnice si aeronave, precum si militari din mai multe tari aliate sau partenere", potrivit unui comunicat al MApN remis Ziare.com.

Tancuri si avioane de lupta F-16

In document se subliniaza ca parada de anul acesta este "organizata in contextul centenarului intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial", asa ca spectatorii vor putea admira "tancuri, transportoare amfibii blindate, autoturisme cu blindaj usor, autospeciale si aeronave de lupta si transport militar - printre care si avioanele multirol F-16 Fighting Falcon, intrate recent in dotarea Fortelor Aeriene Romane".

Cel mai probabil, parada militara va fi organizata la Arcul de Triumf, dupa cativa ani in care monumentul a fost in reparatii.

Gabriela Firea spunea saptamana trecuta ca spera ca lucrarile sa fie finalizate pana pe 25 noiembrie, astfel incat militarii sa se poata pregati pentru ceremoniile de Ziua Nationala.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Politie Locala Bucuresti parada militara, #politisti parada 1 Decembrie , #politie
Comentarii