Retea infractionala condusa de un comisar-sef de politie

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 10:12
5314 citiri
Retea infractionala condusa de un comisar-sef de politie
Foto: B1TV

Patru politisti din Craiova au fost dusi la audieri, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT. Ei fac parte dintr-un grup infractional organizat consituit din 24 de invinuiti, specializat in savarsirea infractiunilor de santaj, evaziune fiscala, abuz in serviciu, delapidare si spalarea banilor.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este evaluat la suma de peste 1 milion de Euro.

19 perchezitii domiciliare au fost efectuate miercuri dimineata la imobile apartinand invinuitilor, situate in judetele Olt si Dolj, se arata in comunicatul de presa al DIICOT.

Liderul gruparii infractionale este Lazar Laurentiu Ilie, comisar sef de politie in cadrul I.P.J. Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor, alaturi de el fiind ceilalti trei politisti dusi la audieri, respectiv un comisar sef si doi inspectori principali de politie din cadrul aceluiasi serviciu.

Principala acuzatie care li se aduce acestora este ca "au efectuat acte de cercetare penala in cauze economice, fata de persoane din mediul de afaceri din judetul Olt, in scopul determinarii acestora sa incheie contracte de monitorizare, paza si protectie, cu o societate comerciala din municipiul Slatina, administrata de catre sotia liderului gruparii".

De asemenea, profitand de functiile detinute, invinuitii au efectuat, in mod abuziv, cercetari fata de functionari publici din cadrul DGFP Olt, A.P.I.A. Olt sau DIRECTIA VAMALA CRAIOVA, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari, formulate de catre societatile comerciale protejate de catre membrii gruparii.

Totodata, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare din introducerea ilegala pe teritoriul Romaniei a unor aparate de joc de tipul slot-machines si inlocuirea placii de baza cu una contrafacuta, aparatele fiind amplasate in baruri sau discoteci pe raza judetelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinti.

In aceeasi cauza mai sunt cercetati un numar de 8 functionari din cadrul DGFP OLT, acuzati ca au aprobat, in mod ilegal, pentru o societate comerciala din judetul Olt, rambursari de T.V.A. in cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.

Procuroii DIICOT precizeaza ca 30 de persoane vor fi duse la audieri, urmand ca ulterior sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Suportul tehnic si informativ al acnhetei a fost asigurat de catre DGA, SRI si DGIPI.

C.B.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#politisti retinutti Craiova, #grup infractional politisti , #politie