Vasile Lincu: Criteriile de concediere la Ministerul de Interne nu sunt corecte (Video)

Luni, 14 Martie 2011, ora 13:04
3341 citiri
Vasile Lincu: Criteriile de concediere la Ministerul de Interne nu sunt corecte (Video)
Foto:Realitatea TV

Vasile Lincu, presedintele sindicatului si vamesilor - PRO LEX, a criticat Ministerul Administratiei si Internelor pentru criteriile dupa care vrea sa concedieze aproximativ 10.000 de oameni, in acest an.

"Am criticat criteriile pe baza carora vor fi concediati angajatii din MAI, care nu sunt tocmai corecte. Sunt favorizate persoanele pensionabile in detrimentul celor care sunt in strada. De asemenea, mustrarea scrisa, punctata cu jumatate dintr-o infractiune. Sunt mai multe criterii care nu au fost cuprinse in proiectul de hotarare de guvern, altele care nu au fost punctate corect", a declarat Lincu la Realitatea TV.

In opinia sa, MAI ar avea si alternative la concedierea politistilor, dand exemplu sistarea sporului de tura exceptionala si a salariului de merit, care a disparut, dar se plateste in continuare sub forma de salariu compensatoriu. Vasile Lincu spune ca, daca dispar aceste sporuri de care beneficiaza 30% dintre politisti, ar fi acoperita suma economisita prin disponibilizari.

De asemenea, Lincu a tinut si sa critice incadrarea pe functii, el amintind ca exista veterinari sau bucatari care, in acte, sunt politisti.

"As vrea sa fac o precizare foarte importanta-noi propunem o reasezare pe functii potrivit legii 188 -sunt foarte multe persoane care au act de politist, dar nu desfasoara activitatea de politie - de exemplu bucatarul, fochistul, soferii. Sa fie incadrati ca functionari civili. Sunt foarte multi oameni incadrati ca specialisti -veterinari, teologi, ceea ce nu e corect", a mai spus presedintele sindicatului PRO LEX.

La sfarsit, cel care a lansat celebra "tabla de sah a coruptiei din vami" a refuzat sa raspunda cand a fost intrebat cine e "Regina".

"O directie e cea umana, de curatare a sistemului, dar cea mai importanta e de a lupta impotriva evaziunii fiscale, sa nu mai fie firme protejate. In ceea ce priveste regina (...) nu o sa declar public. Sarcina de a arata public revine organelor de cercetare penala, nu sindicatului. Nu o sa avem niciodata posibilitatea de a prezenta o dare de mita", a incheiat Lincu.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Vasile Lincu disponibilizari MAI, #Lincu disponibilizari incorecte, #Lincu criterii incorecte disponibilizare , #politie