Imagini dure cu oamenii care manifesta pasnic in Piata Victoriei si sunt indepartati brutal cu tunuri de apa (Video)

Sambata, 11 August 2018, ora 13:13
5641 citiri
Imagini dure cu oamenii care manifesta pasnic in Piata Victoriei si sunt indepartati brutal cu tunuri de apa (Video)
Foto: Ziare.com

Reprezentantii Jandarmeriei au declarat sambata dimineata ca interventia brutala de la protestele de vineri seara a fost justificata si ca s-a actionat initial pentru indepartarea celor care incercau sa deturneze mitingul.

Ulterior, spun jandarmii, pentru ca protestatarii pasnici nu au ascultat sfaturile oamenilor legii, nu au creat spatiu de manevra si nu au parasit Piata Victoriei de buna voie in momentul cand li s-a cerut acest lucru, au intervenit in forta.

Europarlamentarul Siegfried Muresan a postat insa pe Facebook un clip video in care se poate observa cum oamenii care manifestau pasnic in Piata Victoriei au fost indepartati in mod brutal cu tunuri de apa.

Mii de oameni care se aflau in calea jeturilor de apa au fugit, calcandu-se in picioare.

"Oricine crede ca politia a fost violenta doar cu cei cativa provocatori sa priveasca acest film. Au fost alungati cu tunurile de apa mii de protestatari pasnici", scrie Siegfried Muresan pe Facebook.

Peste 100.000 de mii de romanii nemultumiti de guvernarea PSD-ALDE au iesit vineri in strada. Protestul a fost initiat de cei plecati in strainatate, carora li s-au alaturat romani din toata tara.

Filmul zilei in care, in Romania, s-a incercat uciderea libertatii

Protestul a fost in mare parte unul pasnic, insa au existat cateva zeci de huligani care au aruncat cu diverse obiecte inspre jandarmi. In loc sa izoleze acesti instigatori, jandarmii au folosit toate dotarile: lacrimogene, sprayuri cu piper, chiar si tunuri cu apa si pistoale de semnalizare. Ba chiar dupa lasarea serii jandarmii calare, insotiti de caini, au intrat printre oameni.

Sambata dimineata, reprezentantii Jandarmeriei au iesit intr-o conferinta de presa in cadrul careia au oferit explicatii halucinante pentru interventia brutala de vineri seara si au afirmat ca nu vor exista demisii.

"In primele faze, oamenii obisnuiti nu ne-au creat spatiul necesar pentru a ajunge la persoanele violente. Daca erau mai receptivi si nu ar fi avut o atitutine ostila lucrurile ar fi fost mai simple pentru noi.

Am spus de la inceput ca nu vom tolera actiuni care pot pune in pericol siguranta persoanelor si ordinea public. Flosirea fortei este ultima solutie. Au fost folosite substantele iritant-lacrimogene, s-au facut somatii si s-a recurs la ultima solutie, interventia in forta. Daca participantii erau de buna-credinta, nu se mai aflau acolo dupa somatii.

Cand se fac cele 3 somatii si nu eliberezi zona, iti asumi interventia. Este vorba de violenta legitima din partea statului", au declarat reprezentantii Jandarmeriei.

Parchetul Militar a anuntat sambata ca s-a autosesizat si ancheteaza modul in care Jandarmeria a intervenit asupra oamenilor din Piata Victoriei la protestul de vineri seara.

I.O.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#proteste diaspora, #violente proteste diaspora, #tunuri apa proteste Diaspora , #protest Diaspora