CNSLR Fratia ameninta cu greva generala

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 22:50
3220 citiri
CNSLR Fratia ameninta cu greva generala
Foto: CNSLR Fratia

CNSLR - Fratia ameninta cu declansarea unor actiuni de protest, inclusiv greva generala, daca pana la 1 noiembrie 2017 autoritatile nu vor accepta propunerile sindicalistilor de modificare a Legii dialogului social si nu vor renunta la trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat, incepand cu 1 ianuarie 2018.

"Consiliul National al CNSLR - Fratia (...) si-a manifestat profunda nemultumire fata de propunerile formulate de catre Ministerul Dialogului Social. Atat CNSLR - Fratia, cat si celelalte confederatii sindicale semnatare ale unui punct de vedere comun in ceea ce priveste abordarea acestei legislatii, considera ca propunerile formulate de partea sindicala sunt in acord cu necesitatea corelarii echilibrului relatiilor de munca, absolut necesare asigurarii dezvoltarii sociale si economice a Romaniei", se arata intr-un comunicat al Confederatiei sindicale.

In acest context, sindicalistii sustin ca Guvernul Romaniei si organizatiile patronale trebuie sa inteleaga ca federatia sindicala nu va accepta niciodata excluderea componentei sociale din actuala legislatie a muncii, care lasa sindicalistii fara drepturi.

"Fata de aceste incalcari grave ale principiilor democratice si ca raspuns la incercarea Guvernului de a impune modificarea Legii nr. 62, printr-o fortare de situatie, mimand un asa-zis proces de negociere cu partenerii sociali, Consiliul National al CNSLR- Fratia a hotarat ca, daca pana la data de 01.11.2017 nu vor fi acceptate propunerile partii sindicale de modificare a acestei Legi, conform celor inaintate de catre confederatiile sindicale reprezentative, modificarea Legii nr.153 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si renuntarea la masura de transferare a contributiilor sociale de la angajator la angajat va declansa un program de actiuni de protest, care vor culmina cu greva generala", precizeaza comunicatul CNSLR Fratia.

Pe de alta parte, sindicalistii isi exprima speranta ca "dorinta partidului aflat la guvernare de a respecta Programul social cu care au castigat alegerile va stimula dialogul responsabil intre partenerii sociali", fiind singura modalitate de a rezolva problemele sociale.

Citeste si Patronatele avertizeaza: Schimbarile contractelor part-time vor afecta 1 milion de joburi

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#CNSLR Fra ia proteste, #protest sindicate lege 62, #proteste legea dialogului social , #proteste