Sindicalisti Hidrosind vor protesta vineri in Bucuresti

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 14:57
1404 citiri
Sindicalisti Hidrosind vor protesta vineri in Bucuresti

Circa 300 de sindicalisti din Federatia Sindicala a Hidroelectrica, Hidrosind, vor picheta vineri sediile Ministerului Economiei si al companiei Hidroelectrica din Capitala, intre orele 12:30 si 15:30, protestand fata de infiintarea celor doi giganti energetici, Electra si Hidroenergetica.

"A formulat o plangere penala solicitand cercetarea si tragerea la raspundere penala a unor membri ai Consiliului de Administratie al Hidroelectrica pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si abuz in serviciu", au afirmat joi reprezentantii Hidrosind.

Pichetarea sindicalistilor din energie are loc in acelasi timp cu desfasurarea sedintei AGA a Hidroelectrica.

"Am invitat la aceasta pichetare si pe cei peste o suta de directori din Hidroelectrica, sucursale si filiale, in marea lor majoritate reprezentanti de frunte ai partidului de guvernamant", au adaugat reprezentantii sindicatului.

Pichetarea de vineri a Hidrosind a fost determinata de convocarea Hidroelectrica din 19 noiembrie pentru a consfiinti proiectul de divizare/fuziune al Hidroelectrica, dar si de "modul cel putin defectuos in care s-a desfasurat sedinta CA al Hidroelectrica din data de 7 octombrie, sedinta la care trebuia sa se aprobe un nou proiect de divizare/fuziune al Hidroelectrica in vederea constituirii Electra si Hidroenergetica".

De asemenea, sindicatul a depus la Registrul Comertului mai multe cereri de interventie, aflate pe rolul instantelor de judecata, cereri in urma carora noul proiect de divizare nu poate fi pus in practica, cel putin deocamdata, mai afirma reprezentantii Hidrosind.

Hidrosind a protestat inca de la inceput fata de infiintarea celor doi mari campioni energetici, Electra si Hidroenergetica. Sindicalistii se tem ca pretul de productiei al energiei electrice ar putea creste dupa infiintarea celor doua companii.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pichet angajati Hidrosind vineri, #picheta ministerul Economiei Hidroelectrica , #proteste