Un student la Drept a obținut anularea parțială a efectelor certificatului verde în București. Decizia nu este definitivă

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 16:56
5893 citiri
Un student la Drept a obținut anularea parțială a efectelor certificatului verde în București. Decizia nu este definitivă
Tribunalul București anunlează certificatu verde în Capitală FOTO Adevărul

Un student la Facultatea de Drept a obținut anularea restricțiilor de circulație privind persoanele nevaccinate impuse printr-o decizie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Tribunalul Bucureşti, secția de contecios administrativ, a admis, parţial, o acţiune prin care erau constate prevederile deciziei CMBSU din 2 octombrie. Instanţa a anulat astfel exceptarea vaccinaţilor de la restricţii, hotărârea nu este definitivă.

“Anulează în parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 şi 2 şi art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Anulează în parte art. 10, art. 11, art. 12 al. 2, art. 15, art. 16 al. 1, art. 19, art. 20 al. 1, art. 21 al. 1, art. 22 şi art. 23 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Anulează în parte art. 16 al. 3 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Accesul în zonele de consum astfel delimitate şi amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”

Anulează pct. 5 şi 6 al art. 26 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021”, se arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Acţiunea a fost introdusă de Cristian-Adrian Secu, un student la Drept care a obţinut şi alte decizii similare în instanţă, privind restricţiile impuse în pandemie, arată adevărul.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs. Dacă sentinţa rămâne definitivă, va fi valabilă doar în Bucureşti.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#certificat verde digital, #vaccinati, #restrictii COVID, #Tribunalul Bucuresti, #student , #stiri juridice