Trafic aglomerat pe DN1 si A2: Romanii se intorc din vacanta

Duminica, 01 Mai 2011, ora 15:51
2675 citiri
Trafic aglomerat pe DN1 si A2: Romanii se intorc din vacanta
Foto: Arhiva

Politistii avertizeaza ca duminica dupa-miaza, se pot forma coloane de autoturisme pe DN1 (Valea Prahovei) si pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, in conditiile in care romanii se intorc din vacanta de 1 Mai. Exista insa rute ocolitoare care pot grabi intoarcerea acasa.

Pentru a evita aglomeratia de pe DN1, din zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, din Brasov se poate merge catre Ploiesti pe DN1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Din zona Bran - Moieciu se poate pleca spre Bucuresti pe DN73 Brasov - Pitesti - autostrada A1 Pitesti - Bucuresti. Duminica, intre orele 7:00 si 16:30, se recomanda traseul mai aglomerat DN73 Moieciu - Bran - Rasnov - DN73A Rasnov - Predeal - DN1 Predeal - Bucuresti, deoarece pe DN73 Pitesti - Brasov, intre localitatile Valea Mare-Pravat si Dragoslavele, in judetul Arges, se va desfasura a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2011.

Exista si o ruta ocolitoare locala, DN72A Valea Mare-Pravat - Stoenesti - DJ725 Stoenesti - Dragoslavele, dar mare parte din aceasta este alcatuita din drum pietruit.

Daca apar probleme in traficul pe DN1, pe raza statiunilor montane de pe Valea Prahovei, politistii rutieri vor devia circulatia dinspre Brasov catre Ploiesti pe DN1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte. Totodata, nu se va mai permite accesul pe DN73A Rasnov - Predeal, iar traficul din zona Moieciu - Bran - Rasnov va fi deviat catre municipiul Brasov sau catre Pitesti(caz in care se va circula pe ruta ocolitoare DJ725 Dragoslavele - Stoenesti - DN72A Stoenesti - Valea Mare-Pravat, valabila pe perioada desfasurarii competitiei automobilistice de pe DN73).

De asemenea, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule la intrarea in municipiul Cernavoda dinspre Constanta, pe DJ223C Stefan cel Mare - Cernavoda, drum pe care se deviaza traficul usor de pe DN22C, din cauza lucrarilor la podul peste Canalul Dunare-Marea Neagra.

Soferii sunt sfatuiti sa urmeze rute ocoliotare. Poate fi folosita ruta DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - A2 Drajna - Bucuresti sau, in cazul in care este afectata fluenta traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - DN21 Slobozia - Drajna - DN3A Drajna - Lehliu-Gara.

Mai poate fi folosita ruta DN3 Lehliu-Gara - Fundulea - Bucuresti, ruta DN2A Constanta - Harsova - Slobozia - Urziceni - DN2 Urziceni - Bucuresti, dar si DN3 Constanta - Murfatlar - Adamclisi - Ostrov (traversare cu bacul) - Calarasi - DN21 Calarasi - Drajna - A2 Drajna - Bucuresti.

De asemenea, pentru evitarea aglomeratiei de pe DN22C Murfatlar - Cernavoda, Serviciul Rutier Constanta propune si ruta alternativa DN3 Constanta - Murfatlar - Adamclisi - Ion Corvin - DJ223 Ion Corvin - Rasova - Cochirleni - Cernavoda.

Din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanta - Ovidiu - Mihail Kogalniceanu - DJ222 Mihail Kogalniceanu - Cuza-Voda - Medgidia - DN22C Medgidia - Cernavoda, insa, de preferat este sa se urmeze firul DN2A spre Harsova; la fel si in cazul alegerii rutei Mamaia - Navodari - Lumina - Ovidiu(DN2A).

In cazul in care se va ingreuna circulatia pe DN22C catre Cernavoda, Serviciul Rutier Constanta va directiona traficul din Medgidia, pe DJ224 Tortomanu - Silistea - Tepes-Voda - DN2A Crucea - Harsova si din Murfatlar, pe DN3 Ciocarlia - Cobadin - Ion Corvin - DJ223 Rasova - Cochirleni - Cernavoda.

De precizat ca in locurile cu risc crescut de accident si de aparitie a blocajelor in trafic, pe principalele drumuri, exista echipaje de politie rutiera care actioneaza inclusiv cu aparate radar mobile.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#trafic DN1 A2, #trafic ingreunat DN1, #trafic Valea Prahovei, #trafic rutier , #trafic rutier