The Guardian: Magia explorarii Transilvaniei calare

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 10:41
4049 citiri
The Guardian: Magia explorarii Transilvaniei calare
Foto: The Guardian

Romania este iar laudata in Marea Britanie pentru frumusetile sale turistice, de aceasta data fiind cazul Transilvaniei cu satele sale mitice si cu marile zone neintrerupte de verdeata si padure.

Englezii scriu din experienta unei excursii de sase zile in Transilvania, in timpul careia au explorat peisajele pitoristi din aceasta zona cu ocazia implinirii a 100 de ani de la moartea lui Bram Stoker, creatorul mitului Dracula, arata The Guardian.

Acestia au ajuns in judetul Mures, aducand aminte ca zona a facut parte din fostul Imperiu Austro-Ungar, devenind parte a Romaniei dupa Primul Razboi Mondial. Englezii s-au simtit ca intr-un basm in prima noapte, dormind intr-o casa cu un farmec aparte, avand pana si un ceas clasic cu cuc.

Imediat dupa prima noapte, turistii au ales sa calareasca, fiind total incantati de faptul ca verdeata si campurile impadurite se intind kilometri intregi, fara garduri si fara porti, doar natura simpla.

"Transilvania e captivanta indiferent de vreme", noteaza autorul articolului.

Si Baile Malnas au lasat o impresie placuta asupra englezilor, desi au remarcat ca pentru un oras preocupat cu aspectele sanatatii arata destul de bolnav. Urmatorul punct de atractie de pe lista lor a fost satul Batanii Mici, unde casele au toate culoarea albastra, existand totusi un aspect interesant. Taranii aveau case in albastru inchis, iar aristocratii in albastru deschis.

In Batanii Mici se afla si statuia de bronz a autorului maghiar de carti pentru copii Benedek Elek, un fel de raspuns autohton la Hans Christian Andersen.

"Munca de agricultor in Transilvania este foarte grea. Zona pare rupta din alt secol, cu carute peste tot", arata englezii.

Romanii au fost caracterizati drept gazde calduroase, care isi lasa treburile deoparte pentru a avea grija de turisti. Englezii s-au simtit atat de bine in Transilvania, incat la momentul plecarii au spus ca ar vrea sa nu o mai paraseasca niciodata.

Este binecunoscut faptul ca printul Charles este un admirator al peisajelor Romaniei, venind des in Transilvania in vacanta. De altfel, englezul detine cateva proprietati in tara noastra.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Transilvania englezi turism Romania, #Transilvania lauda presa britanica, #turism Romania Guardian , #turisti