Ancheta in Ialomita: Unui apelant la 112 i s-ar fi raspuns "inchide domnule, ca tii linia ocupata"

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 14:08
3858 citiri
Ancheta in Ialomita: Unui apelant la 112 i s-ar fi raspuns "inchide domnule, ca tii linia ocupata"
Foto: Arhiva Facebook/STS

Politistii din judetul Ialomita au inceput o ancheta dupa ce un dispecer a preluat apelul unui barbat din comuna Reviga si i-ar fi spus "Inchide domnule, ca tii linia ocupata!". Apelantul sesiza un sofer beat, implicat ulterior intr-un accident cu un mort si doi raniti.

Politistii de la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Politie Ialomita au inceput o ancheta, dupa ce un dispecer ar fi ignorat solicitarea unui barbat din comuna Reviga, care a anuntat vineri ca un sofer din localitate pune in pericol viata participantilor la trafic.

Sambata dimineata, tanarul reclamat ar fi provocat un grav accident rutier, soldat cu trei victime.

"Accidentul putea fi evitat, daca dispecerul de la 112 ar fi luat in considerare apelul facut ieri, la ora 13.40, de catre cumnatul meu, din Reviga, semnaland ca un tanar Marian, din localitate, deranjeaza linistea publica, conducand autoturismul cu viteza foarte mare, cu muzica data la maxim, sub influenta alcoolului. Raspunsul a fost 'inchide domnule, ca tii linia ocupata!!!'...acest tanar e parte a accidentului... Consecinta: trei victime", a scris o femeie, pe Facebook.

Politistii de la Control Intern vor decide, la finalul verificarilor, daca dispecerul a actionat conform regulamentului si vor stabili daca se impun sanctiuni impotriva acestuia. Acestia vor verifica daca tanarul reclamat este cel care a provocat accidentul produs intre doua autoturisme, soldat cu trei victime cu varste cuprinse intre 17 si 21 de ani.

Evenimentul a avut loc sambata intre localitatile Cocora si Reviga. Un adolescent de 17 ani, pasager in unul dintre autoturisme a fost transportat cu un elicopter la un spital din Capitala, unde a decedat.

"In referire la aspectele aparute in spatiul public, cu privire la modul de gestionare a unui apel 112 de catre politistii din cadrul IPJ Ialomita, conducerea institutiei a dispus efectuarea de verificari, urmand ca, la finalizarea acestora, sa se ia masuri in consecinta. Verificarile sunt realizate de ofiteri din cadrul Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Ialomita", a declarat, pentru Mdiafax, purtatorul de cuvant al IPJ Ialomita, Ludmila Dascalu.

Acuzatiile nu se opresc aici. Femeia care a postat mesajul pe Facebook sustine ca la Politia din Reviga usa este incuiata permanent, acesta fiind si motivul pentru care cumnatul ei a sunat la 112: "Din civism, cumnatul meu a actionat in vederea preventiei...eu am sesizat in spatiul public...acum insitutiile in drept, prin autosesizare, trebuie sa cerceteze, analizeze si sa ia masurile ce se impun pentru cel de la 112 care a fost de serviciu...cat si pentru altii care, in timp, prin inactiune/nerespectarea atributiilor de serviciu au contribuit la acest tragic accident".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#112 Ialomita accident, #operator 112 Ialomita ancheta , #urgente