Blejnar: Acuzatiile la adresa mea sunt aberatii, au devenit un sport national!

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 17:51
2174 citiri
Blejnar: Acuzatiile la adresa mea sunt aberatii, au devenit un sport national!

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a respins, vineri, toate acuzatiile care i se aduc in mod repetat in ultima vreme in privinta implicarii sale in coruptia din vami, afirmand ca nu a luat niciodata niciun ban de la vreun lucrator vamal sau fiscal si toate acestea sunt "aberatii".

La scurta vreme dupa ce in presa a aparut informatia potrivit careia seful Punctului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, ar fi declarat in fata anchetatorilor ca "dupa stiinta lui" o parte din mita primita ar fi ajuns la "presedintele S.B.", Sorin Blejnar a intervenit telefonic la Realitatea TV si a negat ca ar fi primit vreodata mita.

"Nu cunosc foarte bine acuzatiile, dar este foarte putin credibila o declaratie a unui om aflat in arest preventiv. (...)Daca are suficiente elemente ca a impartit banii cu S.P., cu P.P, sau cum spune acolo, va trebui sa probeze aceste acuzatii. Ele sunt nefondate si sunt ireale, eu nu am luat niciodata bani de la domnul Costea, nici de la vreun lucrator vamal sau fiscal", a declarat presedintele ANAF.

Seful Vamii Ploiesti: Mita ajungea la Blejnar

Sorin Blejnar s-a aratat nemultumit de faptul ca "a devenit un sport national: toti cei care au probleme cu Justitia incearca sa arunce cu tot felul de acuze, in special in carca mea".

"Daca a facut aceste afirmatii va trebui sa probeze, sa depuna date, inscrisuri si cei care sunt vinovati sa plateasca. Nu ma simt vinovat, resping cu toata hotararea asemenea aberatii", a mai spus raspicat Sorin Blejnar.

Acesta s-a aratat din nou indignat de faptul ca, in ultimele zile, in presa, foarte multe persoane mai mult sau mai putin familiarizate cu subiectul lanseaza acuzatii la adresa sa, legandu-i numele de cazurile de coruptie din vami.

Ponta: Blejnar mi-a transmis un mesaj prietenesc sa ma potolesc

"Numele meu este evocat des si de tot felul de detractori care nu au niciun fel de elemente care sa sustina acuzatiile pe care le fac. Lanseaza acuzatii fara niciun fel de suport, sunt aberatii menite sa arunce o pata de mizerie asupra unor institutii ale statului si asupra mea", a mai replicat el.

Intrebat cum se simte cand vede coruptia pe care se pare ca o patroneaza prin intermediul institutiei pe care o conduce, acesta a raspuns: "Ma simt foarte linistit si multumit ca incepe sa se faca curatenie in acest sistem".

De asemenea, intrebat de mai multe ori ce l-a recomandat pe Cornel Costea in functia de sef al Punctului Vamal Ploiesti, in conditiile in care el a fost desemnat sa ocupe aceasta functie chiar de seful ANAF, acesta a facut trimitere la Art.123, alin.2 din Constitutie, fara a explica foarte clar la ce anume se refera.

Doamna Severin bate campii!

Sorin Blejnar a respins si acuzatiile aduse la adresa sa de fosta sefa a Vamii Ploiesti, Diana Severin, cea care, cu o seara inainte, sustinuse ca ar fi fost data afara pentru ca a refuzat sa cotizeze, ba chiar ar fi fost si amenintata cu moartea.

Fost sef al Vamii Ploiesti: Blejnar mi-a spus ca am fost demisa pentru ca nu cotizam (Video)

"Cine a ajutat-o cand venea la ANAF si avea probleme? Minte cu nerusinare! Sa ne dea Dumnezeu sanatate tuturor dupa cum spunem adevarul", a replicat Sorin Blejnar, adaugand: "E cuvantul si onoarea mea impotriva nesimtirii si tupeului tuturor celor care incearca sa strice tot ce am facut eu bun".

Intrebat daca Diana Severin este doar un pion pe tabla de sah imaginara care ar ilustra jocul mafiei din vami, Blejnar a rapuns: "Nu este un pion doamna Severin, doar bate campii!".

Seful ANAF nu s-a aratat speriat de posibilitatea anchetarii sale, explicand ca "pe noi ne ajuta organele de urmarire penala sa curatim sistemul de cei care incalca legea".

Orice angajat aflat in libertate sa se duca la DNA si sa depuna denunt

Intr-o interventie la Antena3, Sorin Blejnar a sustinut ca toate atacurile la adresa sunt lansate fie de cei cu care nu a vrut sa intre "in cardasii", fie de cei care vor sa isi creeze popularitate dandu-si cu parerea fara sa se priceapa.

"Incep sa tremure cu totii! Din toti angajatii astia nu am angajat eu niciunul. Sunt nemultumiti ca ca nu am intrat in cardasii cu ei si acum cand ajung dupa gratii scot tot felul de regine si printisori", a declarat Blejnar.

"Fac un apel public la orice angajat aflat in libertate, nu in spatele gratiilor, sa mearga la DNA si sa faca un denunt public. Sa spuna cand si cum mi-a dat bani(...) Sa probeze nu sa calomnieze: sa spuna concret ziua, ora, locul, pozitia, suma care mi-a fost data. Altfel, si eu pot sa spun orice imi da mie prin minte, dar trebuie sa si probam", a mai spus Sorin Blejnar, respingand toate acuzatiile la adresa sa.

"Eu sper ca prin aceasta ancheta sa se ajunga la beneficiarul real al sumelor de bani si toti oamenii sa afle ca nu am nicio implicare", a conchis el.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Sorin Blejnar mita vami, #arestare vamesi, #mita vami, #Cornel Costea vama Ploiesti , #vama
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Nu stiu cum este legea in RO, aici la mine dai in judecata pe orice persoana, tv, firma, samd pentru calomnie
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5