Un stat american se pregătește să elimine dreptul la avort. Criticile lansate de Casa Albă

Marti, 07 Martie 2023, ora 22:58
2014 citiri
Un stat american se pregătește să elimine dreptul la avort. Criticile lansate de Casa Albă
FOTO Hepta

Casa Albă a declarat marţi, 7 martie, că un proiect de lege privind avortul aflat în examinare în Florida, stat conservator din sud-estul Statelor Unite, ar avea ca efect ”practic eliminarea dreptului unei femei” de a dispune de corpul său, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a apreciat că acest proiect "rău", care ar interzice întreruperea voluntară a sarcinii după şase săptămâni, ar avea un impact direct asupra a patru milioane de femei în Florida şi un impact indirect asupra a 15 milioane de femei care trăiesc în state vecine care au abolit deja sau au restrâns sever dreptul la avort.

Situaţia în materie de drepturi ale femeilor se înrăutăţeşte peste tot în lume, atenţionează asociaţii feministe într-un raport publicat luni, ce recomandă ca acest subiect să fie abordat pe scena diplomatică, informează AFP.

Dreptul la avort revocat de Curtea Supremă în SUA, interdicţia de a studia sau de a ocupa unele locuri de muncă pentru femei în Afganistan sau restricţii de acces la contracepţie în Polonia... Regresele în materie de drepturi ale femeilor "se înmulţesc peste tot în lume", denunţă într-un raport Fundaţia Jean-Jaures şi asociaţia feministă Equipop.

#SUA, #Florida, #avort , #SUA