Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat

Marti, 26 Martie 2024, ora 11:28
2645 citiri
Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
FOTO: Pixabay.com

Autoritățile locale au anunțat că un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost ucis de o pumă în California, acesta fiind primul atac mortal de acest fel înregistrat în statul din vestul Statelor Unite după anul 2004, transmite marţi, 26 martie, AFP.

Taylen Brooks a murit sâmbătă după ce a fost atacat de o pumă, o felină de mari dimensiuni care trăieşte în sălbăticie în California, în timp ce fratele său, Wyatt Brooks, în vârstă de 18 ani, a suferit răni la nivelul feţei, a anunţat luni, 25 martie, Biroul Şerifului din comitatul El Dorado, într-o postare pe Facebook.

Cei doi fraţi se plimbau de-a lungul unui drum neasfaltat din Georgetown, în nord-estul Californiei, în căutare de coarne de cerb, când şi-a făcut apariţia o pumă.

„Taylen şi Wyatt au făcut ceea ce au fost mereu învăţaţi să facă, au ridicat braţele în aer pentru a da impresia că sunt mai mari” şi au ţipat în direcţia felinei, Wyatt aruncându-şi chiar rucsacul spre animal în încercarea de a-l face să se îndepărteze.

În schimb, puma s-a năpustit asupra celor doi fraţi şi, după o luptă la sol, a reuşit să-l muşte pe Taylen de gât.

Wyatt, care a suferit „laceraţii faciale grave”, a fugit pentru a alerta serviciile de urgenţă.

A fost lansată o căutare a fratelui său, iar autorităţile au descoperit „o pumă ghemuită lângă o persoană aflată la pământ”. Au fost trase focuri de armă în aer pentru a speria animalul.

După ce au reuşit să se apropie, autorităţile au descoperit că „din păcate, persoana era decedată”.

Reprezentanţi ai Serviciului de Mediu din California şi un vânător din comitatul El Dorado au fost trimişi să găsească puma. Felina se afla într-un copac, la aproape 100 de metri de locul în care a fost găsit cadavrul lui Taylen, şi a fost împuşcată.

Exceptând tragedia de sâmbătă, autorităţile californiene au înregistrat 22 de persoane atacate de pume începând din 1986 şi trei decese, cel mai recent datând din 2004.

Specie „special protejată” în California din 1990, puma poate atinge 170 de centimetri lungime şi cântări până la 75 de kilograme.

Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Pericolul unui război major în Orientul Mijlociu este în prezent mai mare ca niciodată, scrie Der Spiegel. Și riscul rămâne la fel de mare acum că Israelul a răspuns, vineri, cu o...
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Un deputat iranian a avertizat că Teheranul ar putea fabrica o armă nucleară în câteva zile, sporind astfel îngrijorările legate de consecințele escaladării tensiunilor din Orientul...
#tanar ucis, #PUMA, #california, #atac mortal, #SUA, #animale salbatice, #atac, #frati, #America , #SUA