Apelul unui tânăr care câștigă salariul minim pe economie: "Sunt dispus să învăț orice"/ "Este o cerere foarte mare"

Duminica, 06 August 2023, ora 03:00
39174 citiri
Apelul unui tânăr care câștigă salariul minim pe economie: "Sunt dispus să învăț orice"/ "Este o cerere foarte mare"
Persoană care verifică suma de bani rămasă în portofel FOTO / Pexels

În timp ce unii tineri aleg să își continue studiile după terminarea liceului, alții se angajează. Nu toți sunt pasionați de munca pe care o depun sau mulțumiți de câștiguri.

Este cazul unui tânăr care la 20 de ani câștigă salariul minim pe economie, însă este dispus să învețe orice i-ar putea aduce sume mai mari de bani, după cum a scris pe Facebook.

"Am vârsta de 20 de ani și lucrez pe un salariu minim pe economie la o fabrică de canapele.

Sunt în căutare de idei pentru a-mi forma un venit suplimentar, dar nu știu de unde să încep, cu ce să încep...

Consider că aș avea nevoie de câteva sfaturi, chiar și un mentor.

Sunt dispus să învăț orice, nu îmi este teamă de "ceva nou" și v-aș fi recunoscător pentru orice comentariu", a scris acesta pe Grupul antreprenorilor din România.

"Ce știi să faci cu mâinile tale, nu o să-ți poată lua nimeni, niciodată"

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

În comentarii, acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului.

"Dacă lucrezi într-o fabrică care produce canapele, învață totul despre canapele. Nu știu dacă lucrezi tapițer, dar învață să tapițezi. Nu o să mai rămâi cu salariul minim dacă înveți să tapițezi, și în plus o să poți lucra în particular făcând reparații. Nu se mai găsesc meseriași care să facă munca asta, și este o cerere foarte mare pentru retapițat produsele vechi.

Ce știi să faci cu mâinile tale, nu o să-ți poată lua nimeni, niciodată."

"Sunt foarte puțini care mai știu această meserie, sunt mulți care au diverse scaune, canapele pe care ar dori să le recondiționeze/ să le aducă la viața și atunci tu ai fi unul care ar putea face asta. Uite de exemplu și eu am ceva de tapițat și nu găsesc un tapițer, aș putea fi primul tău client".

"Ia orice comandă, fii respectuos și atent"

"Cred că viitorul aparține meseriilor ultra-calificate când vine vorba de muncă intelectuală sau meseriilor unde efectiv pui mâna.

Restul job-urilor "călduțe" de birou vor fi făcute cu succes de AI.

La 20 de ani ai o foarte mare problemă - nu ai răbdare

Nu știu dacă vei fi unul dintre cei 0.01% care reușesc bine de tot foarte devreme dintr-o combinație specială dar nu pot să-ți ofer decât perspectiva mea - drumul lung.

Bine, nu foarte lung că eu am banii de care am nevoie și timpul liber dorit de pe la 35, nu mi se pare chiar așa târziu.

1. Învață o meserie foarte bine (la mine a durat 10 ani fiindcă sunt medic)

2. În timp ce lucrezi încă pe salariu meseria aia, fă-ți un SRL sau PFA.

3. Promovează-te pe grupurile de facebook așa cum ai făcut-o și aici.

4. Ia orice comandă, fii respectuos și atent, recunoaște-ți greșelile, oferă garanție, ajunge la timp, roagă-ți fiecare client să te recomande.

5. Însoară-te și fă copii, stabilitatea și puterea de muncă pe care o familie le oferă unui bărbat sunt la fel de importante că meseria pe care o știe (sau mai importante chiar!)

6. Desprinde-te de firma la care lucrezi când deja ai de muncă pe cont propriu măcar o dată la două zile. În zilele când e mai puțin de lucru, dacă te temi de instabilitate oricând poți face Uber sau Glovo.

7. Când ai de muncă zilnic, fă un pas înapoi și angajează un coleg mai în vârstă că ține care știe bine ce face în domeniu, dar nu a avut curaj să se desprindă. Oferă-i un statut de partener fără partea legală (rămâi unic administrator, dar îi dai senzația că nu e un simplu angajat atât financiar, cât și decizional)

8. Când aveți amândoi de muncă zilnic angajează pe cel mai bun salariu din industrie un tânăr de vârsta ta de acum.

9. Implică-ți soția în afacerea ta, daca ai încredere că o duce capul

10. Continuă să angajezi și să te extinzi, deja vei știi foarte bine cu ce se mănâncă managementul de personal al afacerii tale și direcțiile pe care te poți extinde. Continuă să oferi măcar 3 beneficii peste concurență - preț, calitate, promptitudine. Plătește mereu mai bine că ceilalți - o marjă de profit mai mică, dar angajați mai fericiți și fluctuație de personal mai mică.

11. Ai 40 de ani și vei putea scrie ce am scris eu mai sus pentru altul că ține. Nu a fost ușor, dar câștigi 5-15.000 euro pe lună, ai o familie frumoasă și te simți liber și împlinit."

"Începe să tapițezi în particular"

"Începe cu ce te pasionează. Nu rămâne într-o fabrică căutând un job extra pentru a aduce un adaos. E frumos să vezi că încă mai sunt tineri educați și cu bun simt. Anunțul tău spune multe despre ține. Te-aș sfătui să îți faci o listă cu ce te pasionează, fă cât mai multe cercetări în acel domeniu și axează-te pe acel ceva. Cred că sunt și cursuri de calificare specifice unui domeniu și cred că este important să știi bazele acelui domeniu. Chestii gen bar sau taxi nu sunt pentru oameni care la 20sh de ani caută păreri și realizează că un salariu într-o fabrică nu îl dezvoltă în niciun fel. Potențial avem toți, trebuie doar antrenat că să dea roade. Succes!"

"Începe să tapitezi în particular, să refaci mobilă în privat, să cauți clienți pentru care să faci câte ceva, încearcă să vinzi și tu unele articole produse acolo, recomandându-le prietenilor de pe FB sau pe TikTok și percepe un mic comision pentru asta...spor! meseria e brățară de aur! învață să faci ceva cu mână ta cu multă pricepere și pasiune înțelegând cât mai multe detalii."

"Fă ceea ce te pasionează. Banii vor veni după tine, nu alerga tu după bani. Atunci vei avea un echilibru psihic și financiar. Cât privește educația financiară: mergi și stai pe lângă oameni, fură meserie. Vrei să înceți vânzări? Mergi în piață, prin samsari (aceia nu știu să citească, dar cunosc circuitul banului), de acolo s-au inspirat cei care au scris cărțile de vânzări.

Sau, a scris cineva mai sus: învață ceva practic, o meserie, acelea sunt bănoase."

"Primii pași deja i-ai făcut! Ai scris aici și clar și corect (gramatical), te gândești la un țel, dar și cauți. Poți aplica pentru fonduri europene pe start-up. Pui doar ce e obligatoriu pentru minimă șansă, într-un domeniu care ți-ar plăcea și care e și eligibil. Dacă ești dornic de reușită și nu îți e frică, poți să îți faci singur firma și tot proiectul pentru granturi singur.

Citești ghidul, pui întrebări direct la call centre-ul de la IMM-uri. Poți face planul de cheltuieli, așa cum ai putea duce. (Nu numai că să faci punctaj mare. Pt că sunt mulți care pun acolo lucruri că să facă punctaj mare, și apoi renunță că își dau seama că nu pot plăti, de ex., 2 salarii.) Dacă ai suma eligibilă pt salarii, pui și salarii. Știu 3 cazuri concrete care așa au făcut, și au primit fondurile, deși inițial nu aveau punctaj bun.) Apoi, e important să ai grijă la implementarea proiectului."

"Fiul meu se apropie de 17 ani și așa ca și tine, ar vrea să câștige repede o mulțime de bani. Generația voastră are câteva exemple care au ieșit în fatza, având sau clipuri pe youtube de unde câștigă milioane sau din cryptomonede sau alte metode. Și nu zic că e rău, dar că poate nu reușiți să înțelegeți cât efort stă și în spatele acestor munci, care par ușoare. Așa că eu îți recomand - așa cum i-am recomandat și lui - întâi să învețe - orice și cât mai mult că să poată alege ceea ce îi place. Apoi să practice, chiar dacă uneori greșește.

Aşa cum spuneau și ceilalți, banii vin după muncă & experiență și să înveți să îți pui câte ceva deoparte - oricât de puțin. Cu cât vei avea mai mulți bani, cu atât vei putea economisi mai mult, dar numai dacă începi de jos, altfel riști să ajungi cu datorii mult mai mari decât veniturile. Ce mă bucură mult e faptul că sunteți interesați de a cunoaște și aspectele financiare, multă vreme românii au văzut în bani "ochiul dracului" și mai ales că încă mulți tineri aleg să stea confortabil pe banii părinților. Îți doresc mult succes și poate încerci să reduci potențialele surse la câteva și atunci vei primi sfaturi mai la obiect! Succes!".

General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#tanar, #castig, #salariu minim economie, #sfaturi, #meserie, #invatare , #stiri sociale