Orașele din România care au cheltuit sute de mii de lei pentru târguri de Crăciun pustii. Cele mai mari eșecuri pe bani publici

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 11:41
5388 citiri
Orașele din România care au cheltuit sute de mii de lei pentru târguri de Crăciun pustii. Cele mai mari eșecuri pe bani publici
Bistrița decorată de Crăciun FOTO Primăria Bistrița

16 milioane de lei au fost cheltuite anul acesta de instituțiile publice din toată țara doar pe ghirlande luminoase pentru pomul de Crăciun, în timp ce alți bani de la stat au fost cheltuiți cu amenajarea târgurilor de Crăciun sau pentru organizarea de concerte.

Totuși, în mai multe orașe din țară, localnicii nu prea sunt interesați, iar turiștii, puțini.

La începutul săptămânii au devenit virale imaginile cu artista care a susținut concertul de deschidere a târgului de Crăciun din Calafat cântând în fața unei piețe goale.

Mai multe târguri de Crăciun din țară nu au reușit să atragă vizitatori anul acesta, scrie presshub.ro.

Târgul de Crăciun de la Focșani, neatrăgător pentru public

Deși administrația locală nu s-a uitat la bani atunci când s-a pus problema să împodobească orașul de sărbători, târgul de Crăciun din Piața Unirii din Focșani este neatrăgător pentru public.

Agenții economici și meșteșugarii invitați de municipalitate să participe cu produsele și obiectele lor specifice sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun nu au fost interesați de ofertă.

Singura atracție a zonei pare să fie patinoarul, unde copii vin să se dea pe gheață, contracost.

Sâmbăta și duminica autoritățile organizează spectacole în aer liber, la care sunt prezenți artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți, însă la evenimente vin doar câteva zeci de spectatori.

300.000 de lei cheltuiți la Focșani

Primăria Focșani a plătit peste 200.000 de lei de la bugetul local pentru închirierea instalațiilor luminoase de Crăciun, iar bradul amplasat în fața sediilor administrative a costat 100.000 de lei.

Cei mai mulți bani au venit de la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, aflat în subordinea Primăriei.

300.000 de lei s-au cheltuit pentru organizarea unor manifestări artistice, printre care și spectacolul de Revelion din centrul orașului.

Primăria Bistrița a plătit 120.000 de euro doar pentru iluminatul festiv

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat încă din octombrie că își propune ca orașul să devină o destinație turistică de Crăciun și a alocat sume fără precedent în istoria orașului pentru iluminatul festiv de sărbători.

Primăria Bistrița a plătit 120.000 de euro, în două contracte, doar pentru iluminatul festiv, din dorința de a deveni o destinație de Crăciun.

Totuși, în postările de pe Facebook se vede că pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița nu prea vine lume.

Majoritatea bistrițenilor fac poze cu instalațiile montate, dar la concerte vin puțini oameni.

100.000 de euro pentru câțiva vizitatori, la Slatina

Inaugurat cu mare fast de 1 Decembrie, târgul de Crăciun din Slatina era aproape pustiu vineri, 9 decembrie 2022.

O problemă vine din faptul că energia electrică în târg este furnizată doar între orele 17.00 – 22.00.

„Mai devreme de 17,00 nu prea sunt vizitatori, iar când vin primii, nu apuci să vinzi nimic, dacă nu te gospodărești cumva. Uitați-vă, e beznă! Îmi dă curent de la 5,00, îmi ia o jumătate de oră – oră să pornesc totul. La 10,00, gata, s-a oprit totul”, s-a plâns un comerciant.

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
Echipajul de 8 plus 1 masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci,...
#targuri Craciun, #Romania, #vizitatori, #bani cheltuiti , #targuri