Ministrul Apararii si ceilalti oficiali blocati la Bruxelles vin in tara cu alt avion Tarom. Ceilalti pasageri, cu cel care se stricase

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 12:27
3811 citiri
Ministrul Apararii si ceilalti oficiali blocati la Bruxelles vin in tara cu alt avion Tarom. Ceilalti pasageri, cu cel care se stricase
Foto: arhiva Facebook/Tarom

Ministrul Apararii Mihai Fifor, comisarul european Corina Cretu si cei trei europarlamentari care au ramas blocati la Bruxelles joi seara dupa ce aeronava Tarom care ar fi trebuit sa ii aduca in tara s-a defectat au ales sa se intoarca vineri, cu o alta aeronava decat cea intiala.

Ceilalti pasageri, inclusiv secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea, au ramas sa revina cu cursa suplimentara a Tarom, cu avionul care se defectase cu o zi in urma.

Aeronava in care se afla secretarul de stat, jurnalisti si alti pasageri este aeronava Craiova, care in luna iunie s-a intors pe aeroport la 10 minute de la decolare, din cauza unei defectiuni.

De altfel, secretarul de stat Tita preciza joi seara ca avionul face parte din primele aeronave Boeing 737.

Imagini din interiorul avionului arata cum cativa pasageri incearca sa remedieze o defectiune la trapa nisei in care se afla mastile de oxigen.

Aeronava Tarom Bruxelles-Bucuresti nu a putut decola, joi seara, pasagerii fiind tinuti in avion timp de aproximativ o ora si jumatate, dupa care li s-a comunicat sa coboare, pentru ca avionul nu va putea pleca din cauza unei defectiuni tehnice.

Printre pasageri se aflau si ministrul Apararii, Mihai Fifor, comisarul european Corina Cretu, mai multi europarlamentari si primarul sectorului 5, Daniel Florea. Ulterior, cei aproximativ 120 de pasageri au fost anuntati ca zborul a fost reprogramat pentru vineri, cu o ora estimata de decolare 10:45 (ora locala).

Tarom a anuntat ca alte trei curse vor avea intarzieri totalizand peste trei ore ca urmare a reprogramarii zborului Bruxelles-Bucuresti.

#Fifor Cretu avion Tarom stricat , #curse