"Pe Sorana o vedeam numarul 1, nu pe Simona"

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 07:50
5501 citiri
"Pe Sorana o vedeam numarul 1, nu pe Simona"
Sorana Cirstea FOTO Twitter

La inceputurile carierei, jucatoarea care promitea cel mai mult era Sorana Cirstea.

Sorana Cirstea a castigat turneul de la Istanbul, doar al doilea al sau, dupa o pauza foarte mare fata de primul, Taskent 2008.

Fosta sfertfinalista la Roland Garros (2009), Sorana Cirstea iesea in evidenta din grupul romancelor, din care mai faaceau parte Irina Begu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru sau Alexandra Cadantu.

Ruxandra Dragomir, fost presedinte al FR de Tenis, a declarat intr-o emisiune pentru Adevarul Live: "Tenisul feminin a stat dintodeauna destul de bine la capitolul asta si trebuie sa amintesc o generatie de aur, asa cum ne place noua sa o numim, a Virginiei Ruzici, Florentei Mihai si a Marianei Simionescu, in urma cu foarte mult timp. Dupa aceasta a fost o pauza destul de mare si a venit generatia Irina Spirlea, Ruxandra Dragomir, Catalina Cristea, chiar si Raluca Sandu care, din pacate, s-a lasat destul de devreme, apoi a fost din nou o pauza, iar acum avem cea mai buna generatie din toate timpurile - cea a Simonei Halep.

Trebuie sa mentionez ca prima care a patruns in circuitul de top WTA a fost Sorana Cirstea, ea a ajuns undeva in jur de locul 20, dupa care o accidentare si o nesiguranta de sine sau poate o emotie prea puternica nu a lasat-o sa faca pasul acela spre numarul 1".

Intrebata pe cine ar fi pariat la inceputurile carierei dintre Simona Halep, Sorana Cirstea, Irina Begu si celalalte, Ruxandra Dragomir nu a ezitat.

"Pe Sorana o vedeam numarul unu,. La vremea respectiva, la inceputurie carierei era singura care completa pachetul incredibil, de jucatoare de top - inaltimea necesara, loviturile perfecte, atitudine, sarm, carisma - necesare pentru a ajunge numarul 1, dar probabil nu a reusit sa treaca acel prag emotional si mentalul si-a spus cuvantul impotriva ei si a tinut-o putin in spate,.".

Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Sorana Cîrstea joacă azi cu lidera mondială, la WTA Madrid. Ora de start a meciului
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va înfrunta sâmbătă pe poloneza Iga Swiatek în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro....
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe...
#Sorana Cirstea, #halep, #sorana halep , #stiri tenis