„Mai mulți americani”, victime ale teroriștilor Hamas care au invadat Israelul. SUA promit sprijin masiv evreilor

Luni, 09 Octombrie 2023, ora 07:22
1958 citiri
„Mai mulți americani”, victime ale teroriștilor Hamas care au invadat Israelul. SUA promit sprijin masiv evreilor
Mai mulți americani au fost uciși de teroriști în Israel FOTO Hepta

Mai mulţi cetăţeni americani au murit de la începutul atacului surpriză lansat sâmbătă de Hamas împotriva Israelului, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, adăugând că oficialii americani au rămas în contact cu omologii lor israelieni, relatează Reuters.

Vestea oficială a americanilor ucişi în conflict a venit în momentul în care Israelul a ripostat la incursiune, una dintre cele mai sângeroase din istoria sa, lansând atacuri asupra enclavei palestiniene Gaza.

Pe de altă arte, Statele Unite au început duminică să trimită ajutor militar Israelului cu noi muniţii şi să-şi apropie grupul aeronaval în Marea Mediterană, arătând astfel o dovadă rapidă de sprijin pentru aliatul său istoric surprins de atacurile Hamas, notează AFP.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu duminică, preşedintele Joe Biden a anunţat că "asistenţa suplimentară pentru forţele armate israeliene este în drum spre Israel şi că vor urma şi mai multe în zilele următoare", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Mai mulţi cetăţeni americani" au fost ucişi în această ofensivă, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA.

Preşedintele american a promis "un sprijin total pentru guvernul şi pentru poporul israelian în urma unui atac oribil şi fără precedent al teroriştilor Hamas", a adăugat executivul.

Primul pachet de ajutor militar "va începe să plece astăzi şi va ajunge în următoarele zile", a precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat.

El a adăugat că a ordonat ca portavionul USS Gerald Ford, cea mai mare navă de război din lume, să pornească spre estul Mediteranei. Unitatea se afla în Marea Ionică, la sud de Marea Adriatică, de la începutul lunii octombrie, potrivit Marinei americane.

Forţele aeriene americane au intensificat, de asemenea, desfăşurarea avioanelor lor de luptă în regiune, a declarat Lloyd Austin.

Toate acestea "consolidează poziţia Departamentului american al Apărării în regiune", a adăugat el, afirmând că "Statele Unite îşi menţin forţele pregătite la nivel global pentru a consolida postura de descurajare dacă este necesar".

Acest ajutor militar echivalează cu "participarea la agresiunea împotriva poporului nostru", a reacţionat duminică Hamas.

Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Oficiali Hamas afirmă că gruparea este dispusă să se dezarmeze dacă va fi creat un stat palestinian Unii oficiali Hamas dau de înâeles că gruparea militantă ar putea renunța la lupta...
#teroristi, #Hamas, #Israel, #americani, #ucisi , #Israel Palestina