Alertele de calatorie ale MAE, difuzate la radio si TV

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 09:47
1887 citiri
Alertele de calatorie ale MAE, difuzate la radio si TV
Foto: gov.ro

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, si presedintele Consiliul National al Audiovizualului, Rasvan Popescu, au semnat, vineri, un acord pentru sustinerea unei campanii de difuzare pe posturile de radio si televiziune a unor spoturi care vor contine alerte de calatorie.

Seful diplomatiei romane a afirmat ca aceasta campanie este necesara in contextul in care foarte multi romani calatoresc in strainatate si exista mai multe regiuni care prezinta riscuri.

"Este de datoria statului roman, de datoria Ministerului Afacerilor Externe, sa avertizeze cetatenii romani care calatoresc in anumite zone. Romanii trebuie sa stie la ce se expun si ca este bine sa evite cel putin o perioada astfel de deplasari", a declarat Titus Corlatean.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat ca acest acord a fost realizat la initiativa sa si a multumit CNA pentru sprijinul acordat. Totodata, Titus Corlatean a declarat ca prin acest acord Romania se raliaza unor practici obisnuite si si-a exprimat speranta ca si posturile comerciale de radio si televiziune vor prelua mesajele.

La randul sau, Rasvan Popescu a subliniat ca CNA va recomanda posturilor comerciale de radio si televiziune sa difuzeze spoturile care vor contine alerte de calatorie, acestea putand fi emise peste limita de 12 minute/ora a calupurilor de publicitate.

Campania initiata de MAE in colaborare cu CNA nu are o durata limitata in timp, spoturile cu alerte de calatorie in zonele de risc de pe glob urmand sa fie difuzate ori de cate ori apar pericole sau elemente de risc pentru cetateni.

In sedinta publica din 11 octombrie, CNA a aprobat solicitarea MAE de semnare a unui acord de colaborare intre cele doua institutii, in vederea sustinerii campaniei pe care ministerul intentioneaza sa o deruleze pentru informarea cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in strainatate, asupra zonelor de risc si a potentialelor pericole la care acestia pot fi expusi in aceste zone.

CNA recomanda posturilor de radio si televiziune sa participe la aceasta campanie, care va consta din difuzarea de spoturi care vor contine alerte de calatorie. In cadrul acestei campanii, MAE va transmite posturilor de radio si televiziune informatii cu privire la situatiile de risc care apar pe plan extern si care pot pune in pericol cetatenii romani care calatoresc in astfel de zone, precum si recomandari privind modalitatile de a evita expunerea la aceste riscuri.

In conformitate cu art. 141 din Codul audiovizual, Sectiunea a 10-a, mesajele non-comerciale care vor fi difuzate in cadrul acestei campanii nu vor fi incluse in calculul duratei legale alocate publicitatii si vor respecta cateva conditii.

Astfel, difuzarea mesajelor va fi gratuita, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta. Totodata, mesajele vor fi grupate si separate de alte mesaje publicitare si identificate intre coperte cu mentiunea "Mesaj de interes public".

Alertele de calatorie emise de MAE sunt postate si pe site-ul institutiei.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#alerte calatorie MAE televizor radio, #CNA alerte calatorie MAE, #difuzare alerte calatorie MAE , #ministru de Externe