Când va avea și Bucureștiul panouri electronice în toate stațiile de tramvai și autobuz

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 14:03
2388 citiri
Când va avea și Bucureștiul panouri electronice în toate stațiile de tramvai și autobuz
Parcul auto al STB urmează să fie înlocuit treptat cu vehicule noi FOTO Facebook / STB SA

Peste două milioane de persoane folosesc zilnic mijloacele de transport în comun în București. Și, deși este capitala țării, orașul nu are nici acum un sistem electronic de avertizare a călătorilor cu privire la programul autobuzelor, troleibuzelor sau tramvaielor.

Directorul general al STB, Adrian Criț, promite însă că problema va fi rezolvată până la sfârșitul anului viitor. Astfel, toate stațiile STB din București vor fi dotate cu panouri electronice. Monitoarele vor arăta în cât timp ajung mijloacele de transport în comun în stație, anunță la RFI Adrian Criț.

Acesta pune pe de altă parte mizeria din unele autobuze, tramvaie și troleibuze pe seama vechimii vehiculelor respective, dar și pe seama unor călători: ”Am introdus tramvaie noi pe linia 32, tramvaie care intră curate pe traseu și din păcate, după câteva ore parcurse pe traseul respectiv, sunt pline de semințe și alte PET-uri aruncate și hârtii”. Adrian Criț spune că vehiculele STB sunt spălate zilnic.

Adrian Criț declară că după introducerea tramvaielor Imperio, veniturile STB au crescut: ”La aceleași tarife pe care le-am avut și anul trecut, avem o creștere a veniturilor cu circa 25% pe primele șase luni ale anului 2023. În primul rând, e vorba de condițiile de transport îmbunătățite, din punctul nostru de vedere și implicarea personalului, atât dacă e vorba de conducătorii de vehicule, cât și cei de la mentenanță, astfel încât să nu existe sincope în respectarea programului de transport. Tramvaiele noi, tramvaiele Imperio, cu o lungime considerabilă, cu o capacitate mare de transport, dotate cu aer condiționat și-au făcut simțită prezența în București, încă de la începutul anului. Astăzi, avem în traseu 53 de tramvaie noi din cele 100 și probabil, dacă se respectă graficul de livrare, așa cum a început furnizorul, undeva până la sfârșitul lunii iunie 2024, vom avea în integralitate cele 100 de tramvaie în utilizare”.

Directorul STB spune ce mijloace de transport vor mai fi achiziționate în perioada următoare: ”Suplimentar, există la nivelul municipalității încă două contracte semnate. Un contract pentru furnizarea a 100 de troleibuze Solaris, care o să fie puse în circulație începând cu luna decembrie a anului 2023 și în integralitate vor fi livrate până la sfârșitul lunii martie 2024. Mai mult de atât, utilizatorii transportului public o să beneficieze și de 100 de autobuze electrice, care în conformitate cu contractul semnat, vor intra în exploatare de la începutul anului viitor.

Suplimentar, noi ne implicăm și în crearea unor condiții mai bune pe zona de infrastructură. Acolo, practic, 30 de kilometri de cale de tramvai, cale dublă de rulare a tramvaiului sunt ca și atribuiți de către municipalitate, deci vor fi modernizați. Mai există pentru linia 5 două oferte depuse, urmează să se facă o analiză tehnico-economică și urmează de asemenea să fie reluate licitațiile pentru cele două linii, linia 40 și linia 55. Mai mult de atât, țin să precizez că probabil de la sfârșitul săptămânii curente, vom utiliza și bucla de la Aerogării, pentru că e în curs de finalizare investiția pe care societatea o realizează”.

Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#transport comun Bucuresti, #STB, #autobuze noi Bucuresti, #Adrian Crit RATB , #STB