"Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți" Tudor Chirilă se revoltă înainte de 1 decembrie

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 05:37
13940 citiri
"Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți" Tudor Chirilă se revoltă înainte de 1 decembrie
Tudor Chirila Foto: Arhiva Facebook/ Tudor Chirila

Tudor Chirilă și-a exprimat disprețul în legătură cu modul în care a ajuns să fie sărbătorită ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Juratul de la Vocea României este revoltat de modul în care oficialii statului organizează parade militare și festivități, în condițiile în care 5 milioane de români muncesc și suferă în străinătate din cauza neajunsurilor din țară.

"Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea", a scris Chirilă pe facebook.

Conform cancan.ro, nu e prima dată când Tudor Chirilă sancționează manifestările de 1 Decembrie.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism. Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România și cine urcă azi în tribuna prin fața căreia se va desfășura parada militară. Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus. Acelor oameni vreau să le spun La mulți ani, România! Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există”, spunea el în 2021.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#Tudor Chirila, #defilare, #hoti, #Romania, #1 decembrie, #dispret , #stiri media