Fundația unei vedete de la Hollywood a cerut parchetului german să investigheze crimele armatei ruse din Ucraina

Vineri, 27 Octombrie 2023, ora 23:39
2226 citiri
Fundația unei vedete de la Hollywood a cerut parchetului german să investigheze crimele armatei ruse din Ucraina
Mai multe apartamente au fost distruse FOTO Twitter/Nexta

Fundația Clooney pentru Justiție, organizația de caritate a avocatului Amal Clooney și a soțului ei, actorul George Clooney, a cerut procurorilor germani să investigheze trei acuzații de presupuse crime de război comise de trupele ruse în Ucraina, scrie Meduza.io.

Cererile au fost depuse la parchetul german, întrucât legea germană consacră principiul jurisdicției universale - organele de drept ale țării pot începe o anchetă penală pentru infracțiunile comise în afara Germaniei, indiferent de cetățenia suspecților sau victimelor sau dacă oricare dintre ele au legături cu Germania. Mai mult, în aceste trei cazuri concrete, unele familii ale victimelor sau victimele locuiesc în Germania, în timp ce altele sunt gata să vină să depună mărturie aici.

Suspecții sunt comandanți superiori și de nivel mediu ai armatei ruse. Pachetul de documente depus de fundație la parchet conține dovezi ale infracțiunilor pe care experții le-au colectat în timpul cercetărilor pe teren, precum și studierea imaginilor din satelit și analizarea datelor din surse deschise.

Primul caz se referă la bombardarea satului Sergheevka din regiunea Odesa cu rachete X-22 în vara anului 2022, care a ucis 22 de persoane și a rănit încă 40. După cum se menționează în dosar, toți erau civili și nu existau instalații militare în jur. Victimele sunt rude ale celor 11 victime, precum și trei supraviețuitori, dintre care doi copii.

Potrivit fundației, utilizarea rachetelor X-22, care au o precizie scăzută și o putere mare, poate fi clasificată drept metode de război interzise. Înaltul comandament al Direcției principale a Statului Major al Federației Ruse poate fi responsabil pentru acest lucru.

Al doilea caz se referă la detenția, tortura și uciderea a patru bărbați în regiunea Harkov. Ei au fost reținuți în martie 2022 de forțele autoproclamatei Republici Populare Lugansk, după care nu s-a știut nimic despre soarta lor multă vreme, iar câteva luni mai târziu, trupurile lor au fost descoperite. Victimele sunt familiile celor trei uciși, iar suspecții sunt patru comandanți ai LPR și ai unităților armatei ruse care controlau teritoriul.

Al treilea caz se referă la crime, tortură, violență sexuală și jaf în martie 2022 în regiunea Kiev. Cazul înregistrează uciderea a cel puțin 28 de persoane, cinci cazuri de viol și torturarea a opt persoane. Printre victimele cazului se numără familia unuia dintre cei uciși și a unui bărbat care a fost reținut și torturat, iar cinci comandanți ruși care au condus unități care au participat la ocupație sunt suspectați de infracțiuni.

Dacă autoritățile germane consideră convingătoare probele prezentate împotriva anumitor suspecți, pot deschide o anchetă penală și pot emite mandate de arestare, inclusiv internaționale, prin sistemele Europol și Interpol.

Fundația a depus, de asemenea, dosarul la Curtea Penală Internațională pentru a fi utilizat în cadrul anchetei CPI în Ucraina.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #crime, #acheta, #dosar, #Germania, #fundatie cloony , #Razboi Ucraina