Rușii au înființat o nouă forță navală la Mariupol. Ce misiune au acum navele din Marea Azov

Vineri, 07 Iulie 2023, ora 23:12
3787 citiri
Rușii au înființat o nouă forță navală la Mariupol. Ce misiune au acum navele din Marea Azov
Portul Mariupol: FOTO: Telegram

Rușii au creat o nouă forță navală Azov cu sediul în orașul ocupat Mariupol, informează serviciile de informații britanice. Această forță este subordonată Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Forța nou creată la 1 iulie va avea opt nave de război. Printre acestea se numără trei corvete moderne din clasa Karakurt care pot lansa rachete de croazieră SS-N-30A Kalibr.

„Marea Azov este o zonă maritimă vitală pentru Rusia, deoarece leagă căile sale navigabile interne cu cele maritime internaționale. În contextul războiului, oferă și o opțiune alternativă pentru aprovizionarea militară dacă rutele terestre ale Rusiei către sudul Ucrainei sunt întrerupte”, au explicat serviciile de informații britanice.

Acesta a adăugat că Forța Navală Azov se va concentra probabil pe sprijinul logistic și pe contracararea misiunilor de gherilă, eliberând forțele centrale ale Flotei Mării Negre pentru a se concentra pe operațiuni de lovitură cu rază lungă și proiectând puterea navală mai departe în străinătate.

Anterior s-a raportat că invadatorii ruși intenționează să plaseze principalul depozit de combustibil pentru nevoi militare în portul Mariupol. Prin utilizarea căii ferate, acest lucru ar reduce foarte mult logistica invadatorilor în prima linie.

De asemenea, consilierul primarului orașului Petro Andriușcenko a remarcat că „administrația de ocupație” a orașului și a portului a primit sarcina în prima decadă a lunii iulie să asigure refacerea completă a portului.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că ministerul are în vedere desfășurarea de nave de sprijin, servicii de urgență și unități de reparații navale ale Forțelor Navale în porturile Berdiansk și Mariupol. Acesta a subliniat că Marea Azov a devenit din nou marea interioară a Rusiei, “așa cum a fost timp de trei sute de ani din istoria ţării noastre”.

Pe lângă Marea Neagră, în zona de responsabilitate a Flotei Ruse a Mării Negre se află atât Marea Azov, cât și Marea Mediterană. În cazul în care Rusia va păstra aceste regiuni ucrainene anexate în anul 2022, porturile Berdiansk și Mariupol ar putea să ofere o protecție sporită pentru navele de luptă în comparație cu cele două porturi de la Marea Neagră, respectiv Sevastopol și Novorossisk, în care funcționează bazele navale principale ale Flotei ruse a Mării Negre.

De exemplu, dacă la Sevastopol și Novorossisk a fost posibilă organizarea de către armata ucraineană a unor atacuri cu drone maritime, acest lucru ar fi mult mai dificil în cazul celor două porturi de la Marea Azov. Pentru accesul dinspre mare către acestea este nevoie de trecerea pe sub podul Crimeea din Strâmtoarea Kerci, care este controlată de autoritățile ruse.

Centrul de rezistență ucraineană a informat că rușii intenționează să echipeze Forțele Navale Azov în detrimentul celei a Flotei Mării Negre și a flotilei Caspice.

În total, Forțele Navale Azov vor include opt nave de război, precum și 16 nave de sprijin. În special, acestea includ micile transportoare de rachete Cyclone și Askold, care sunt testate, precum și Amur, care este încă în construcție, dregătorul de mine Kovroveț și alte nave.

Centrul Național de Rezistență raportează că cele trei purtătoare de rachete mici au o salvă totală de până la 24 de rachete Kalibr.

Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #forta navala, #marea azov, #mariupol, #flota Marii Negre , #Razboi Ucraina