Zelenski la FOX News: NATO ar fi mult mai puternică cu Ucraina. Nu acceptăm decât victoria

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 11:13
5161 citiri
Zelenski la FOX News: NATO ar fi mult mai puternică cu Ucraina. Nu acceptăm decât victoria
Președintele ucrainean Volodimir Zeleski/ FOTO: Twitter

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reamintit că NATO nu dorește să vadă Ucraina printre membrii săi în viitorul apropiat.

În timpul unui interviu acordat Fox News, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reamintit că NATO nu dorește să vadă Ucraina printre membrii săi în viitorul apropiat, dar consideră aceasta o greșeală pentru Alianță, care ar deveni mai puternică dacă ar accepta aderarea fostului stat sovietic.

„NATO nu vrea să ne accepte. Cred că aceasta este o greșeală, pentru că dacă am adera la NATO, am face Alianța mult mai puternică. Nu suntem un stat slab. Nu ne propunem să ne întărim în detrimentul țărilor NATO. ... Suntem o forță suplimentară, o forță motrice. Cred că Ucraina este o componentă importantă a continentului european“, a liderul de la Kiev,

El a mai menționat că, dacă Ucraina încă nu este acceptată în Alianță, atunci țările membre ar trebui să ajute Kievul cu arme grele.

„Dați-ne rachete, dați-ne avioane. Nu ne puteți da F-18 sau F-19, dați-ne avioane sovietice vechi. Dați-mi ceva cu care îmi pot proteja țara”, a adăugat președintele Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că situaţia militară din estul ţării se menţine „extrem de dificilă”. În cel mai recent mesaj video al său, Zelenski afirmă că sancţiunile occidentale impuse Moscovei funcţionează.

Preşedintele Zelenski a spus că trupele ruse avansează către regiunea Donbas şi către Harkiv şi pregătesc noi atacuri acolo. Liderul ucrainean a subliniat că forţele ţării sale au înregistrat mai multe progrese în nord, iar armata rusă se retrage lent, dar vizibil.

”Chestiunea integrităţii teritoriale nu intră în discuţie”

Zelenski afirmă că Ucraina nu va accepta nimic mai puţin decât victoria în conflictul cu Rusia, iar dacă ”va fi pusă la colţ”, armata va răspunde cu toată puterea. ”Chestiunea integrităţii teritoriale nu intră în discuţie”, răspunde preşedintele, întrebat ce este dispus să accepte pentru un acord de pace.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Zelenski a afirmat că sancţiunile impuse Rusiei funcţionează, dar trebuie consolidate. El a refuzat să spună clar dacă a ordonat sau nu atacarea unui depozit de petrol din Rusia.

Zelenski a acordat un interviu pentru Fox News în care a afirmat că ”o victorie a adevărului înseamnă o victorie pentru Ucraina şi ucraineni”.

"Întrebarea este când se va termina. Aceasta este o întrebare profundă. Este o întrebare dureroasă. În afară de victorie, poporul ucrainean nu va accepta niciun rezultat", a declarat Zelenski.

Întrebat ce este "dispus să accepte" pentru a asigura un acord de pace şi dacă există posibilitatea de a ceda din teritoriul ucrainean Rusiei, Zelenski a afirmat: ”Noi nu facem schimb cu teritoriul nostru (...) Chestiunea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii nu intră în discuţie".

Întrebat ce vrea să câştige Putin în acest conflict, Zelenski a spus că Putin vrea tot ce îi va da Occidentul şi că "apetitul creşte de obicei".

"Cu cât le dai mai mult, cu atât mai mult le creşte apetitul", a răspuns Zelenski, adăugând că Putin îşi va continua agresiunea în Europa dincolo de Ucraina şi va obţine ceea ce vrea "dacă nu va fi oprit" acum.

Zelenski a mai afirmat: ”Toată lumea trebuie să ştie că, dacă vom fi puşi la colţ, armata ucraineană va răspunde cu toată puterea".

Volodimir Zelenski, a vorbit şi despre sancţiunile impuse Rusiei. "Sancţiunile funcţionează cu siguranţă, iar Rusia se teme cu siguranţă de sancţiuni. Îi scoate din confort. Le prăbuşeşte economia. Dar există o întrebare legată de modul în care funcţionează sancţiunile. Noi arătăm şi spunem Statelor Unite şi liderilor europeni, toată lumea trebuie să lucreze împreună rapid", a declarat Zelenski.

"Ele trebuie să aibă un impact asupra oligarhilor, asupra preşedintelui Rusiei, asupra tuturor partidelor şi asupra ţării în general. Statele Unite ar trebui să continue să lucreze în acest sens dacă doresc să aibă negocieri de succes", a mai afirmat preşedintele.

Guvernul Statelor Unite a promis, ulterior, acordarea unei noi tranşe de asistenţă Ucrainei, în valoare de 300 de milioane de dolari, inclusiv drone tactice şi sisteme de rachete ghidate prin laser.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
O ”forţă de reacţie rapidă” a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în...
#Ucraina, #razboi, #Volodimir Zelenski, #NATO, #aderare , #Razboi Ucraina