Udrea, la a 7-a cerere DNA pe numele sau: "Nu e sanatos pentru justitia din Romania"

Luni, 16 Februarie 2015, ora 13:49
10455 citiri
Udrea, la a 7-a cerere DNA pe numele sau: "Nu e sanatos pentru justitia din Romania"

Avocatul Elenei Udrea si-a vizitat, luni la pranz, clienta aflata in arestul Politiei Capitalei, declarand ca aceasta se asteapta sa fie eliberata marti, cand Inalta Curte va judeca recursul la masura arestarii preventive.

"Elena Udrea se asteapta sa fie eliberata maine", a precizat avocatul Marius Striblea, explicand ca deputatul PMP a fost chemat luni la DNA pentru a i se aduce la cunostina noile acuzatii din dosarul Microsoft.

"Eu nu stiu daca a mai existat un parlamentar roman asa de cerut spre urmarire penala si arestare preventiva. Astazi s-a facut o chestiune tehnica, s-au adus la cunostinta acuzatiile", a explicat el.

Despre posibilitatea ca fosta sefa a PMP sa mearga in Parlament, cu catuse la maini, pentru a se apara, intrucat DNA a cerut un nou aviz pentru urmarirea penala si arestarea preventiva, avocatul a mentionat ca Elena Udea are dreptul sa nu faca acest lucru.

"Nu stiu daca procedura obliga ca Elena Udrea sa se adreseze Camerei, poate sa renunte la acest drept", a spus reprezentantul legal al Elenei Udrea.

In ceea ce priveste acuzatiile procurorilor DNA, potrivit carora fostul prezidentiabil isi facuse un obicei din a percepe un comision de 10% din platile facute de Ministerul Turismului, Marius Striblea a declarat ca "nu este sanatos pentru justitia din Romania sa luam de bun orice lucru spus de procurori".

Acesta a precizat ca DNA poate cere arestarea preventiva si in dosarul Gala Bute, intrucat "exista o incuviintare a Parlamentului, iar procurorii pot sa o foloseasca".

Jurnalistii i-au spus avocatului ca DNA a aratat in motivarea arestarii preventive ca Udrea i-ar fi sugerat indirect lui Dorin Cocos ce sa spuna in fata anchetatorilor, Striblea replicand: "Simplul fapt ca exista o presupunere nu inseamna ca poti revoca controlul judiciar, trebuie sa si demonstrezi".

Legat de faptul ca Elena Udrea ar fi cerut ca mai multi membri din conducerea PDL sa fie citati in dosarul Microsoft, avocatul a negat aceasta informatie.

"Elena Udrea a aratat ca sunt nenumarate persoane enuntate in denunturi si e anormal si poate sa para suspect, nu in sensul ca ar trebui sa fie si altii (ceretati de DNA - n.red.), ci ca e imposibil ca un singur om sa suporte ponoasele intr-un intreg dosar", a mentionat acesta.

Se asteapta la eliberare, dar vrea renovarea celulei

Striblea a confirmat ca Elena Udrea a depus o cerere la conducerea Arestului Politiei Capitalei, pentru a-si renova celula, intrucat "conditiile sunt cunoscute in media si nu sunt cele mai bune".

Elenei Udrea nu-i place celula in care sta: Vrea sa vopseasca gratiile si sa tapeteze peretii

Udrea, in catuse la DNA

Elena Udrea a fost adusa, luni, la sediul DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta noi acuzatii in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, adusa cu duba de politie la DNA

Anterior, DNA a solicitat un nou aviz pentru urmarirea penala si arestarea preventiva in aceasta speta. Elena Udrea este acuzata de trei noi infractiuni de luare de mita, fapte descoperite dupa ce s-a inceput deja urmarirea penala si care au fost infaptuite in timpul mandatului de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita

Elena Udrea se afla in arest preventiv in dosarul Microsoft, inca de miercurea trecuta, dupa o decizie a Inaltei Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Magistratii Inaltei Curti urmeaza sa judece marti contestatia fostei sefe a PMP, cand Udrea va afla daca poate merge acasa sau daca va ramane in arest preventiv.

Recursul Elenei Udrea nu se mai judeca luni. Cand afla daca poate merge acasa

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Elena Udrea catuse Parlament, #Elena Udrea cerere arestare, #Elena Udrea eliberata , #DNA