Câți bani alocă românii pentru concediul din iarnă și care sunt destinațiile alese SONDAJ

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 19:10
2256 citiri
Câți bani alocă românii pentru concediul din iarnă și care sunt destinațiile alese SONDAJ
Cei mai mulți români rămân acasă în vacanța de iarnă FOTO Pixabay

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, arată un sondaj realizat de CEC Bank.

”Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă iar dintre cei care o vor face, circa 11,5% îşi vor petrece vacanţa de iarnă în România, la munte, 7,5% vor petrece la rude/la ţară, peste 6% pe litoralul românesc şi numai 2,6% o vor petrece în străinătate”, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.  

Dintre cei care îşi vor petrece concediul în străinătate, circa 22% spun că vor merge în Turcia, aproape 16% au ales Spania, 12,5% - Grecia, câte 10% vor petrece sărbătorile în Bulgaria şi Italia iar peste 6% în Egipt. Printre alte destinaţii de vacanţă se numără Norvegia, Anglia şi Brazilia.

La întrebarea ”Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această iarnă?”, peste 68% dintre cei care au răspuns sondajului au menţionat că vor merge 3 - 4 zile anul acesta în vacanţă, peste 20% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, circa 8% vor merge în vacanţă 10 zile şi numai 2% vor petrece două săptămâni sau mai mult în vacanţă. 

În ceea ce privește bugetul alocat anul acesta pentru vacanţa de iarnă - aproximativ 80% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, peste 11% au răspuns între 1.000 - 2.000 lei, 6,5% vor aloca între 2.000 - 4.000 lei, iar aproape 4% intenţionează să cheltuie peste 4.000 lei.

Referitor la mijlocul de transport pe care îl folosesc românii pentru a merge în vacanţă, autoturismul personal este prima alegere. Mai mult de jumătate dintre cei care vor pleca în vacanţă vor merge cu maşina, circa 23% au ales să se deplaseze cu trenul, peste 15% cu autocarul şi aproximativ 8% cu avionul.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion de aproximativ 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

53% dintre respondenţi sunt salariaţi, 75% locuiesc la oraş şi peste 27% au studii superioare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Marcel Ciolacu, premierul României a anunţat, miercuri, 28 februarie, că Guvernul aprobă în şedinţă lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigură Programul...
Ce partide îl susțin pe Nicușor Dan la primărie: "Sper ca decizia aceasta să fie oficializată"
Ce partide îl susțin pe Nicușor Dan la primărie: "Sper ca decizia aceasta să fie oficializată"
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că va candida independent la alegerile locale din 9 iunie, pentru un al doilea mandat la şefia PMB şi a adăugat că are, informal deocamdată,...
#vacanta de iarna, #concediu romani, #destinatii vacanta, #buget vacanta , #concediu