Fostul ministru Valerian Vreme, mii de felicitari de Craciun pentru alegatori, pe banii Postei - surse

Marti, 26 Mai 2015, ora 16:45
4288 citiri
Fostul ministru Valerian Vreme, mii de felicitari de Craciun pentru alegatori, pe banii Postei - surse
Foto: Facebook/Valerian Vreme

Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme ar fi implicat in dosarul de coruptie instrumentat de DNA, in care fosti angajati ai Postei Romane sunt acuzati ca au prejudiciat institutia.

Mai exact, surse din DNA citate de B1 TV sustin ca Valerian Vreme, care este deputat de Bacau, ar fi trimis in perioada in care era ministru in Guvernul Boc si membru PDL, mii de felicitari pe banii Postei, fara sa plateasca un leu.

Este vorba despre 14.000 de felicitari de Craciun trimise de acesta alegatorilor din Bacau, pentru care Valerian Vreme nu a achitat niciun ban, desi asa ar fi trebuit, toate costurile fiind suportate de Posta.

Vreme mai este implicat si in dosarul Microsoft.

In 1998 a devenit membru al organizatiei din Onesti a PNL, partid in cadrul caruia a activat si a ocupat mai multe funcii pana ianuarie 2007, cand a devenit presedinte al PLD Onesti. Apoi a migrat catre PMP, de unde a demisionat dupa ce DNA a demarat urmarirea penala impotriva sa in dosarul Microsoft, iar in prezent este membru UNPR.

Reteaua din Posta Romana care s-a ocupat de distribuirea felicitarilor ar fi fost coordonata de fostul secretar de stat din Ministerul pentru Societatea Informationala, Marius Constantin Fecioru, retinut marti pentru 24 de ore.

Fost secretar de stat, retinut pentru prejudicierea Postei Romane

Fecioru s-a prezentat marti la sediul DNA, in jurul orei 12.30, dupa ce a fost citat pentru a fi audiat in dosarul privind prejudicierea Postei. Faptele comise de functionarii publici investigati de DNA in acest dosar dateaza din anii 2011-2012, iar prejudiciul in acest caz se ridica la circa 300.000 de euro.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Marius Constantin Fecioru, la acea vreme secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, alaturi de Mioara Pribescu, fost director executiv al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), l-au instigat pe directorul de Logistica din cadrul Postei, Constantin Olimpiu Nicolae, sa comita infractiuni.

Astfel, acesta din urma a dispus ca Posta Romana sa distribuie in mod repetat, fara facturate, corespondenta prelucrata in posta hibrida. In acest mod a fost produs un prejudiciu de 1,1 milioane de lei, adica 300.000 de euro.

Sursele citate au mai precizat ca in evidenta CNPR nu exista procese verbale de predare-primire pentru distribuirile frauduloase. Pe langa aceste documente, din evidenta mai lipsesc si volumele de trimiteri postale.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Valerian Vreme DNA, #Valerian Vreme Posta, #Valerian Vreme felicitari , #ministrul Comunicatiilor
Comentarii