Drum expres de la Tisita (Focsani) la vama Albita spre Republica Moldova - A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

   

Circa 160 de km de la Tisita (la nord de Fosani) si pana la Vama Albita va avea viitorul drum expres pentru care Compania de Autostrazi a semnat marti contractul de realizare a studiului de fezabilitate. Contractul de SF pentru noua sosea de mare viteza, care practic va completa legatura rutiera intre Bucuresti si Chisinau, are o valoare de 11 milioane de lei si un termen de realizare de 26 de luni.
"Marti, 07 iulie 2020, Mariana Ionita, Director General al CNAIR, a semnat contractul de servicii avand ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tisita - Albita", cu ofertantul desemnat castigator al procedurii de achizitie publica, Asocierea S.C. SEARCH CORPORATION S.R.L. - S.C. EGIS ROMANIA S.A.", anunta CNAIR.

Valoarea contractului este de 11.057.073,07 lei fara TVA, bani europeni, si durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la Data de Incepere a contractului.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum Expres intre localitatile Tisita si Albita, realizand legatura rutiera intre Bucuresti si Chisinau, tronsonul fiind situat pe reteaua TEN-T globala in Romania, potrivit CNAIR.

Practic, in zona Tisita viitorul Drum expres ar urma sa se conecteze la Autostrada Moldovei A7 care in prezent este in curs de proiectare si ar putea fi scoasa la licitatia de executie inca din 2021.

Licitatia pentru SF-ul pentru Drumul expres Tisita - Albita a fost lansata pe 27 iunie 2019 si, conform informatiilor din caietul de sarcini, contractul de SF prevede patru obiective:

1. Stabilirea criteriilor de proiectare, inclusiv pe baza analizei de rezistenta la schimbari climatice;

2. Identificarea constrangerilor, identificarea a minim 3 variante de traseu, compararea lor prin analiza multi-criteriala si selectarea a doua variante;

3. Compararea detaliata a celor doua variante, la nivel de proiect conceptual, evaluare preliminara a impactului asupra mediului si analiza cost-beneficiu. Selectarea variantei optime.

4. Detalierea variantei optime si finalizarea studiului de fezabilitate.

Potrivit informatiilor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulatie (3,5m/banda), zona mediana de 3m si acostamente de 2x2,25m din care 0,75m benzi de incadrare cu aceeasi structura rutiera ca a benzilor de circulatie si 1,5m acostament consolidat.

In cadrul studiului de trafic proiectantul va considera si analiza, inca din faza initiala de proiectare, optiunea de a dezvolta drumul expres cu 2x2 benzi de circulatie in drum expres cu 2x3 benzi de circulatie pe sens sau aducerea la profil de autostrada.

FOTO: Traseul orientativ al Drumului expres Tisita - Albita (click pt marire in tab separat):
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 05:31
Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei
Cele mai citite stiri
In prezenta oficialilor Ministerului Transporturilor si CNAIR, au fost demarate lucrarile la Varianta de Ocolire a Barladului!
* Dupa mai bine de 30 de ani de cand barladenii asteapta o ruta ocolitoare pentru redirectionarea ...
Covid-19 a decapitat conducerea Politiei vasluiene!
* Petru Maximiuc, adjunctul sefului IPJ Vaslui, si-a inaintat raportul de pensionare pentru a evita ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor