Directoarea Teatrului Odeon raspunde acuzatiilor lui Florin Zamfirescu: Tot domnia sa este suparat

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 15:42
4231 citiri
Directoarea Teatrului Odeon raspunde acuzatiilor lui Florin Zamfirescu: Tot domnia sa este suparat
Foto: TIFF

Directoarea Teatrului Odeon, Dorina Lazar, a raspuns acuzatiilor lui Florin Zamfirescu, care a afirmat ca ar fi fost concediat intr-un mod care l-a dezamagit.

"Formula de concediere m-a jignit profund. Am fost chemat la casierie, pentru ultimul salariu si mi s-a comunicat, printr-o simpla foaie, ca nu mai fac parte din colectivul teatrulu", spunea actorului intr-un interviu acordat Lorenei Lupu.

Dorina Lazar sustine ca legea spune ca actorii trebuie sa iasa la pensie, dar ca toti cei care s-au aflat in aceasta situatie au continuat sa joace pe scena teatrului Odeon.

"Prin urmare, n-am facut din tantar armasar in privinta pensionarii lui Florin; atunci cand i s-a facut dosarul de pensie l-am sunat din curtoazie colegiala ca sa-l anunt ca am dosarul in fata si ca trebuie sa-l semnez, fiindca asa e legea.

Florin mi-a confirmat la momentul respectiv ca este la curent cu prevederile legii si ca, vrand-nevrand, dosarul trebuie semnat", se arata intr-un articol postat de directoarea teatrului pe Ziarul Metropolis.

Aceasta sustine ca acuzatiile lui Florin Zamfirescu sunt "neadevarate si pline de o rautate pe care nu i-am cunoscut-o in acesti 40 de ani".

Florin Zamfirescu, dat afara de la Odeon: Formula de concediere m-a jignit profund

Mai mult, spune aceasta, reprezentantii teatrului vireaza salariile pe card, asa ca actorul nu a mai dat pe la casierie de mult timp.

Aceasta explica ca in ultimii ani ei au fost nevoiti sa anuleze mai multe spectacole din cauza lui Florin Zamfirescu, explicand ca in unele cazuri au fost probleme medicale, actorul suferind un infarct la un moment dat.

"La momentul respectiv am fost dezamagita ca nu am reusit sa materializam niciunul dintre aceste trei proiecte, dar eram multumita ca teatrul nu a pierdut bani din cauza d-lui Florin Zamfirescu, intrucat toti artistii implicati erau salariati sau prieteni ai teatrului. Acum sunt absolut uluita sa aflu ca tot domnia sa este suparat", a adaugat Dorina Lazar.

Aceasta a dorit sa precizeze ca niciodata nu a concediat vreun actor si ca acestia si-au incheiat activitatea prin demisie, cand au iesit la pensie sau cand nu au mai vrut sa prelungeasca contractele de munca.

"Eu nu pot publica documente interne ale teatrului cu de la sine putere, insa va rog gasiti un singur actor de la Odeon care sa declare ca l-as fi concediat si va voi pune la dispozitie cu placere documentele legale care sa indice contrariul", a mentionat directoarea de la Odeon.

Dorina Lazar sustine ca realitatea ar fi faptul ca Zamfirescu i-a propus recent un proiect pe care ea nu l-a acceptat.

"Asa cum foarte bine spune Florin Zamfirescu, dupa ce am fost colegi in atatea spectacole m-as fi asteptat la un tratament colegial chiar si atunci cand nu suntem pe aceeasi lungime de unda", a incheiat aceasta.

Florin Zamfirescu a dezvaluit acum cateva saptamani ca a fost concediat de la Teatrul Odeon si s-a plans de forma in care a fost facut acest lucru.

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#Dorina Lazar acuzatii Florin Zamfirescu, #Dorina Lazar cearta Florin Zamfirescu, #Dorina Lazar Florin Zamfirescu, #Florin Zamfirescu concediat , #actori