Interviu: Vasile Seicaru: Mi-au refuzat de doua ori viza pentru SUA, ca sunt artist

Luni, 12 Iulie 2010, ora 16:59
6534 citiri
Interviu: Vasile Seicaru: Mi-au refuzat de doua ori viza pentru SUA, ca sunt artist
Foto: zodiac travel

Vasile Seicaru vorbeste in cadrul unui interviu despre aventurile sale prin toata lumea, albumul scris in memoria sotiei sale, dar si despre cum i s-a refuzat viza pentru Statele Unite ale Americii pe motiv ca este cantaret, pentru ca Ambasada SUA crede ca vrea sa castige bani acolo, desi el vrea sa se duca de placere.

- Citeam pe site-ul dvs, www.seicaru.ro, ca ati colindat lumea in lung si-n lat. Ati concertat in Irlanda, Grecia, Bulgaria, Italia, USA, Canada, Franta, Belgia, Germania, Basarabia. Ati ajuns pana si in China sau in Coreea de Nord. Ce locuri au "reusit" sa va scape?

- Vasile Seicaru: Destul de multe. N-am fost inca in Spania, Anglia, India, Egipt, dar nu-i timpul pierdut.

- Dintre tarile enumerate mai sus, care v-a marcat cel mai mult si de ce?

- State Unite, metropola New York, in special Central Park, pentru ca am vazut locurile unde s-a filmat unul din filmele mele preferate, "HAIR", regizat de Milos Foreman. Apoi pentru ca pe acolo au calcat pasii lui John Lennon. Si tot acolo au avut cel mai mare numar de spectatori, intr-un show in aer liber, Simon & Garfunkel... 600.000 de spectatori! Am bantuit prin Greenwich Village si m-am plimbat pe Fifth Avenue.

- Un top 3 al tarilor in care ati alege sa traiti (in afara Romaniei)? Argumentati, va rog.

- 1. Canada, pentru ca se traieste pe orizontala, intr-un spatiu foarte intins, curat si foarte verde.

2. Statele Unite (in special Los Angeles), pentru ca acolo m-am simtit liber si m-am miscat la orice ora, fara teama sau jena ca aud prostii prin jur sau ca vad pe strada cocalari, tigani nespalati cu mana intinsa sau soferi agresivi, ignoranti si periculosi.

3. Elvetia, pentru frumusetea locurilor si a oamenilor, dar si pentru ca oamenii aceia inteleg natura si stiu sa o iubeasca si sa o ocroteasca.

- Povestiti-ne despre "In orasul cu floare de tei", ultimul dvs. album.

- Este un album scris in memoria sotiei mele, Gabriela. Pentru el am primit anul acesta trei premii importante : Premiul pentru cel mai bun album de folk al anului trecut, Premiul pentru cel mai bun cantaret de folk pe anul trecut si Premiul Uniunii Compozitorilor, oferit de revista Actualitatea Muzicala Romaneasca. Nu e un secret, orasul cu floare de tei este Galati.

- La ce proiect lucrati acum si ce planuri aveti pentru vara asta, profesional vorbind?

- Lucrez la un album cu cantece de iarna, dar nu cred ca va aparea nimic anul acesta. Voi avea recitaluri la cateva festivaluri de muzica folk, in tara, iar luna viitoare este posibil sa particip la un festival de folk in Ucraina si sigur la un alt mare concert la Chisinau (dupa cel de la Teatrul de Opera si Balet, din 22 aprilie). In afara de acestea, am spectacole pe Litoral, in Vama Veche (la festivalul Folk You) sau la zilele unor orase.

- Apropo de Chisinau, ati declarat ca reveniti mereu cu drag acolo? Cu ce va atrage acel loc?

- Cu frumusetea sufleteasca si calitatea umana a basarabenilor, dar si cu faptul ca acesti oameni stiu sa-si traiasca intr-un mod tulburator emotiile.

- Care a fost cel mai mare numar de spectatori prezenti la un concert sustinut de dvs? Unde se intampla si cand?

- 40 de mii de spectatori, Gala 1.000, la Galati, pe stadionul Otelul, cu Cenaclul Flacara, in 1983. 20 de mii de spectatori, la Targu Jiu, pe stadion, in 1986, impreuna cu Stefan Hrusca. Doar noi doi!

- Stim ca viata-i viata, banul ban... Dar cu vacantele cum mai stati?

- Eu n-am vacante, dar atunci cand plec din tara cu concerte stau mai mult decat ar trebui. Atunci e vacanta pentru mine! In toamna asta s-ar putea sa plec in State, in vizita. Am multi prieteni acolo, dar nu cred ca voi primi viza, ca mi-au refuzat-o deja, pe nedrept, de doua ori, pe motiv ca sunt "folk singer performer". Cei de la Ambasada SUA cred ca eu castig bani acolo, din spectacole, si ca ocolesc Fiscul american!

Iti spun eu sigur ca pentru mine nu este nici ofertanta si nici tentanta vreo invitatie de a canta acum la romanii din orice tara ! Castig mai bine in tara decat afara, asa ca poate se prind si cei de la Ambasada SUA ca vreau doar o viza de vreo doua saptamani ca sa vizitez si nu ca sa ma imbogatesc !

- Vorbind despre vacante. Munte sau mare?

- Mare sau munte in egala masura, asa ca impart in mod egal zilele de vacanta, daca ar fi sa fie!

Actiune/cunoastere sau odihna cat cuprinde?

- Revederea unor locuri dragi si descoperirea altora noi. Nu cred ca m-as duce undeva anume ca sa ma odihnesc.

-Aglomeratia oraselor sau locurile izolate, linistite?

- Le-as combina cum stiu eu mai bine. As intra in aglomeratie si m-as pierde prin multime, apoi as cauta linistea, tihna, insa fara sa ma izolez!

- O intamplare din vacantele dvs?

- Eram cu Hrusca la Hollywood si ne-am intalnit nas in nas cu Brian May, chitaristul de la Queen. Cand i-am cerut sa facem o fotografie cu el, a acceptat pe loc, insa cand i s-a spus ca suntem artisti din Romania, s-a "sucit" si ne-a refuzat fara nicio explicatie. Noi n-am gasit decat o posibila explicatie: era cu o doamna si poate ca se ferea sa-i apara pe undeva, prin vreo revista, fotografia...zic si eu...!

- Ce alte preocupari mai aveti in afara de muzica?

- Imi place sa pescuiesc la pluta, sa conduc masini, sa mai joc un tenis cu piciorul. Imi plac femeile frumoase, destepte si foarte sexi, dar pentru ca nu se gasesc nicaieri astfel de femei, ma multumesc uneori cu cele care au cel putin doar doua din aceste trei calitati.

- Cu ce alt talent, in afara de cel muzical, ati fi vrut sa fiti inzestrat?

- Mi-ar fi placut sa stiu sa pilotez avioane. De toate tipurile! Si elicoptere! Si sa navighez pe mare, conducand propriul iaht, dar cum sunt sigur ca n-o sa am never (n. red. niciodata) un astfel de iaht, ma multumesc sa-mi inchipui doar si-mi ajunge!

-Vedetele vin si pleaca. Ce calitati credeti ca trebuie sa aiba o vedeta pentru a rezista probei numita "timp"?

- Sa incerce, macar, ca in timp sa devina credibile. Valoarea ti-o dau in timp spectatorii, ei te pot face "nemuritor"! Nu exista vedete facute de presa! Astfel de persoane pot deveni, eventual, cunoscute pe termen foarte scurt de o anumita categorie de oameni, dupa care dispar fara urma si fara sa lase nimic in urma! Zic si eu... da' stiu ce zic!

- Care este moto-ul dvs.?

- Sa nu privesti niciodata cu ura spre cer.

- Care este cel mai frumos cuvant din vocabularul dvs ?

- Iubire.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#Vasile Seicaru, #Vasile Seicaru interviu, #Vasile Seicaru cantaret , #vedete romanesti