Contraindicatii tigara electronica - Eliminarea prejudecatilor legate de e-fumat

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 14:49
13054 citiri
Contraindicatii tigara electronica - Eliminarea prejudecatilor legate de e-fumat
Foto: Arhiva

Tigarile electronice sunt dispozitive alimentate de o baterie care s-au dezvoltat de-a lungul timpului ca alternativa la fumatul conventional de tutun.

Acestea sunt alcatuite dintr-un atomizor, o baterie si un cartus care este incarcat cu o solutie de popylene glycol, nicotina si arome. Ea ofera fumatorului efectul aparent al consumului de nicotina fara toxinele continute de tutun si fara mirosul neplacut al fumului de tigara.

Tigarile electronice au fost promovate ca modalitati sigure de consum de nicotina, comparativ cu fumatul de tutun care introduce peste 4000 de toxine in organism. Multe organizatii pentru controlul sanatatii, dar si campanii ale producatorilor de tigari pe baza de tutun au incercat si incearca in continuare sa demonstreze ca si fumatul electronic dauneaza sanatatii, insa niciunul din studiile efectuate nu a dovedit acest lucru, neavand rezultate concludente.

Toate argumentele combatantilor fumatului electronic se leaga de continutul de nicotina, insa lichidele pentru e-fumat au nicotina de puritate perfecta, iar dozele sunt atat de precis determinate incat nu pot constitui un pericol pentru sanatate.

In plus, exista intotdeauna posibilitatea alegerii unei arome fara nicotina, varianta pe care nu o mai ofera absolut niciun produs pentru fumat.

Alta acuzatie consta in faptul ca nicotina, sub orice forma, este toxica pentru organism. Se spune ca o inhalare puternica poate aduce stropi de solutie de nicotina in gura si atunci ea reprezinta un pericol real de intoxicare, insa un dispozitiv de calitate, autentic si achizitionat de la o sursa acreditata nu va cauza niciodata neplaceri. Cea mai buna varianta este sa inhalati scurt, pentru maxim 3-5 secunde, beneficiind de aceeasi calitate a vaporilor si reducand la tacere pe toti cei ce discrediteaza fumatul electronic.

Faptul ca tigara electronica este mai putin costisitoare contribuie la popularitatea sa, in detrimentul cumpararii tigarilor pe baza de tutun. De aceea marile companii producatoare de tutun, incercand sa elimine concurenta, lanseaza zvonuri nejustificate privind e-fumatul, dar nu reusesc niciodata sa confirme ceea ce sustin.

O foarte buna dovada a sigurantei fumatului electronic este faptul ca spre deosebire de medicamente, alcool si tutun, niciun produs asociat e-fumatului nu este limitat din punct de vedere al exportului, comercializarii si nu exista legi speciale pentru a limita consumul de tigari electronice, desi ele exista pe piata de circa 10 ani. Fumatul electronic este permis absolut oriunde si nu prejudiciaza sanatatea celor din jur.

De asemenea, vaporii nu afecteaza mediul. Spre deosebire de orice alt produs pentru fumat si mai ales de tigarile din tutun, aceleasi de zeci de ani, tigarile electronice beneficiaza constant de investitii in tehnologie si cercetare pentru a fi transformate in produse 100% ecologice, care nu produc deseuri si care economisesc resurse.

Asadar, in privinta fumatului electronic nici o acuzatie nu a putut fi argumentata cu adevarat, in schimb tigarile electronice au ajutat mii de persoane sa renunte la tutun, la riscul pe care acesta il aducea pentru sanatate si sa isi schimbe viata.

Tigarile electronice raman un produs inofensiv, care a demonstrat efecte benefice asupra stresului si efectelor secundare datorate renuntarii la fumatul de tutun. Cea mai buna dovada este ca sute de persoane renunta zilnic la tutun in favoarea tigarii electronice, iar invers nu se intampla aproape niciodata.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#prejudecati tigara electronica, #tigara electronica , #fumat