5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre aspirina

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 23:10
10540 citiri
5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre aspirina
Foto: Arhiva

De foarte multe ori oamenii prefera sa se trateze singuri, dupa ureche, fara a mai cere o consultatie de specialitate.

Aspirina este unul din medicamentele universale, pe care bolnavii il iau pentru diverse afectiuni. Totusi, aceasta presupune si cateva implicatii nedorite, pe care ar trebui sa le avem in vedere.

Iata, potrivit Care2, cinci aspecte esentiale, pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iei o aspirina:

1. S-a constatat ca persoanele bolnavele de artrita care iau cate-o aspirina zilnic prezinta o scadere a acidului folic din organism.

Acidul folic este raspunzator pentru un sistem imunitar puternic, dar si pentru a ne ajuta sa facem fata stresului si a asigura functionarea anumitor reactii biochimice in corpul nostru.

Pentru a contracara efectele produse de pierderea acidulului folic, medicii recomanda ca bolnavii de artrita care iau aspirina sa isi suplimenteze si doza de acid folic.

2. Aspirina poate provoca sangerari gastro-intestinale, care cauzeaza pierderea de fier din organism. Femeile, mai ales cele care sunt perioada menstruatiei, sunt predispuse la anemie.

In cazul unor teste medicale care confirma inceputul unei anemii, se recomanda suplimentarea cu fier a organismului.

3. Aspirina poate epuiza vitamina B12 la persoanele cu boli de inima. Vitamina B12 este necesara pentru nivelul nostru de energie, o stare de spirit echilibrata si functiile sistemului nervos. Suplimentele de vitamina B12 pot ajuta la remedierea eventualelor deficiente din acest nutrient.

4. Aspirina poate epuiza vitamina C, care este necesara pentru formarea oaselor si dintilor, digestie, precum si crearea de celule.

Acesta accelereaza vindecarea ranilor, ajuta productia de colagen (pentru mentinerea elasticitatii pielii) si este esentiala pentru a va ajuta sa faceti fata stresului.

5. S-a demonstrat, totodata, ca un consum regulat de aspirina poate afecata nivelul de zinc prezent in sange. Zincul este un mineral esential pentru ca organismul sa produca cel putin 200 de enzime diferite pentru unele aspecte ale metabolismului.

Sangele nostru, oasele, creierul, inima, ficatul si muschii depind de nivelurile adecvate din acest mineral important. Suplimentarea cu zinc poate redresa pierderile.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#aspirina, #medicamente aspirina, #aspirina beneficii, #aspirina contraindicatii , #medicina