Oamenii sunt dominati de obiceiuri

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 10:25
1643 citiri
Oamenii sunt dominati de obiceiuri

Oamenii sunt creaturi supuse obiceiurilor. Acestia fac diferite activitati pe care le repeta apoi cu regularitate.

Descoperirea vine in urma unui studiu efectuat de niste cercetatori americani care au urmarit 100.000 de persoane utilizand semnalele telefoanelor lor mobile care au confirmat acest lucru.

"Indivizii urmariti au demonstrat o neta regularitate, revenind in anumite locuri putin numeroase si des frecventate, precum caminul sau biroul", a declarat coordonatorul echipei de cercetatori, Albert-Laszlo Barabasi, transmite BBC.

Acesta a precizat ca persoanele monitorizate faceau deplasari scurte, presarate din cand in cand cu un drum lung spre o alta destinatie.

Majoritatea oamenilor merg la slujba, la scoala, se intorc acasa urmand niste tipare surprinzator de previzibile.

Studiul, efectuat pe baza apelurilor a 100.000 de persoane alese la intamplare dintr-un esantion de 6 milioane de utilizatori de telefoane mobile, s-a desfasurat timp de sase luni.

Modelele precedente privind deplasarile umane, lipsite de precizie, au fost realizate mai ales pe baza circulatiei bancnotelor.

In schimb, noul studiu este mai precis pentru ca a avut ca obiect telefoanele mobile, care sunt transportate in permanenta de aceleasi persoane, aceasta fiind "cea mai buna metoda de a urmari traiectoria unui individ", spun cercetatorii

"Majoritatea oamenilor se misca pe o distanta foarte mica - in jur de 10 kilometri", a declarat Barabasi.

"De este o veste buna aceasta descoperire? Daca construiesti un model cu miscarile fiecaruia in societate si vei descoperi ca nu sunt asemanatoare atunci vei reconstrui diferite modele - fiecare persoana are o descriere diferita", a mai adaugat acesta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#obicei, #persoana, #studiu, #reveni, #activitate , #sanatate