Ortezele cervicale de la Artromedicale.ro sunt eficiente in durerile provocate de traumatisme

Advertorial
Luni, 26 Februarie 2018, ora 14:34
13650 citiri
Ortezele cervicale de la Artromedicale.ro sunt eficiente in durerile provocate de traumatisme

Durerile cervicale, precum si cele de spate, reprezinta in prezent una dintre cele mai raspandite si mai costisitoare probleme de sanatate in multe colturi ale lumii.

Iata de ce farmaciile si magazinele de specialitate, precum Artromedicale.ro care distribuie dispozitive medicale de calitate superioara, au in oferta lor recenta si numeroase modele de orteze cervicale, orteze lombare, corsete pentru coloana.

Desigur, orice tip de orteza, inclusiv modelele de orteze lombare sau cervicale, trebuie achizitionate doar la indicatia medicului specialist, care va da si indicatiile precise in privinta timpului de folosire, perioadei de purtare, ce poate sa fie diferita pentru fiecare pacient in parte.

Acest lucru este absolut necesar deoarece modelele de orteze cervicale, daca ar fi ca sa ne referim strict la ele, desi aduc multiple avantaje utilizatorilor, pot ca sa prezinte si anumite efecte adverse, daca sunt utilizate in mod incorect pe perioade indelungate.

Se pare ca, in urma cercetarilor facute, s-a relevat faptul ca o perioada de imobilizare a gatului prea indelungata poate provoca daune secundare legate de atrofierea muschilor prezenti la nivelul coloanei cervicale.

Exista chiar marturii ale unor medici care spun ca unii dintre pacientii pe care i-au avut, dupa ce au purtat un timp mai indelungat decat au primit recomandari diverse modele de gulere cervicale s-au plans ulterior renuntarii la ele de dureri de gat provocate exact de aceste orteze destinate tocmai pentru a le ameliora sau chiar a le elimina durerile prezente la nivelul gatului.

Mergand mai in profunzime cu analizele lor clinice, cercetatorii din importante institute din tari dezvoltate au efectuat si studii referitoare la efectul pe care diferitele tipuri de orteze cervicale moi si rigide le au pe voluntari sanatosi.

In final, au concluzionat ca, asa cum era de asteptat, ortezele rigide imobilizeaza mult mai bine in comparatie cu modele de gulere medicale moi de fixare cervicala.

Cu toate acestea, daca cele rigide imobilizeaza in planurile sagital (adica intr-un plan vertical, median, cu orientare antero-posterioara la nivelul corpului) si transversal mai bine, in plan frontal atat ortezele moi, cat si cele tari, ofera in principiu cam aceeasi gama de miscari posibile.

Gulere cervicale moi recomandate pacientilor dupa accidente de masina au fost si raman un subiect extrem de sensibil.

S-au facut studii numeroase in acest sens, chiar mai multe decat cu privire la ortezele lombare si chiar la modelele de corset pentru coloana.

Intr-una dintre aceste cercetari, componentii unui grup de pacienti au fost instruiti ca sa poarte orteza cervicala cat de mult pot suporta in primele doua saptamani dupa ce au suferit un impact rutier generator de dureri in zona gatului.

Un alt grup a fost tratat doar cu analgezice prescrise de medicii curanti.

La finalizarea studiului respectiv s-a vazut ca nu se poate evidentia nicio diferenta majora in ceea ce priveste durerea, fiind obtinute rezultate sensibil egale de recuperare totala sau partiala la componentii celor doua grupuri de cercetare clinica.

Iata de ce s-a concluzionat ca ortezele cervicale moi nu influenteaza durata sau intensitatea unor dureri persistente, prin urmare nu par a aduce un beneficiu semnificativ in acest sens, fiind de cele mai multe ori vorba de un efect placebo care, totusi, in unele cazuri poate ca sa grabeasca vindecarea.

Cu toate acestea, pentru pacientii cu dureri acute la nivelul gatului care prefera utilizarea unui guler deoarece au convingerea ca acest dispozitiv medical le este de ajutor si le permite sa scape mai rapid de durerile de intensitate mica sau medie, orteza (daca este aleasa la indicatia unui medic specialist) poate ca sa le fie de un real ajutor, cel putin in primele 10 zile de la producerea accidentului rutier in care au fost implicati, acest procedeu de folosire a unei orteze cervicale nefiind considerat daunator.

Desigur, este nevoie de studii suplimentare complexe de natura medicala pentru a se intelege mai bine rolul pe care ortezele cervicale il pot juca in ameliorarea si chiar vindecarea durerilor ce se manifesta la nivel.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#orteze lombare, #orteze cervicale, #corset coloana , #tratament