Problemele lui Ponta in justitie continua: Dosar disjuns la DNA, judecator schimbat

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 10:10
8958 citiri
Problemele lui Ponta in justitie continua: Dosar disjuns la DNA, judecator schimbat
Foto: Arhiva / Digi24

Premierul Victor Ponta are un alt dosar la DNA in afara celui pentru care a fost trimis, joi, in judecata. Procurorii au disjuns dosarul Turceni-Rovinari, acuzatia de conflict de interese neputand fi deocamdata cercetata, din cauza refuzului Camerei Deputatilor de a aviza inceperea urmaririi penale.

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat ca procurorii DNA au disjuns cauza deoarece vizeaza si alte persoane fata de care nu s-au finalizat cercetarile.

Victor Ponta a fost trimis, joi, in judecata pentru fals in declaratii, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, fapte ce ar fi fost comise inainte de a fi membru al Guvernului, pentru care nu era nevoie de avizul Camerei.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

Iohannis, despre trimiterea in judecata a lui Ponta: Situatia este din ce in ce mai problematica

In luna iunie, cand DNA a anuntat ca premierul este cercetat penal in dosarul Turceni-Rovinari, s-a cerut aviz pentru urmarirea sa penala pentru trei infractiuni de conflict de interese, procurorii suspectand faptul ca, in calitate de premier, l-ar fi numit ministru pe Dan Sova datorita relatiilor personale si financiare dintre cei doi.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Deocamdata Victor Ponta nu a fost pus sub acuzare in acest nou dosar, in care senatorul PSD Dan Sova ar putea avea cel mult calitatea de martor, dar nici nu au clasat dosarul, informeaza Digi24.

Pe de alta parte, dosarul in care Victor Ponta, Dan Sova si alti fosti directori de institutii au fost trimisi joi in judecata a fost inregistrat la Inalta Curte si a parcurs procedurile normale privind repartizarea aleatorie catre un complet in camera preliminara, iar judecatorul Cristina Rotaru a facut cerere de abtinere, invocand motive de incompatibilitate.

Cererea a fost admisa de colegii din sectia penala, urmand ca in 1-2 zile dosarul sa fie repartizat aleatoriu, cu ajutorul sistemului informatic, altui judecator, informeaza sursa citata.

Nu au fost date publicitatii detalii legate de solicitarea de abtinere depusa de magistrat, insa, conform presei Cristina Rotaru a facut parte dintr-o serie de complete care au judecat cauze in care au fost implicati demnitari, un exemplu fiind "Troferul Calitatii", in care a facut opinie separata fata de colegii sai, considerand ca Adrian Nastase trebuia achitat pentru ca fapta nu exista.

De asemenea, Cristina Rotaru este si profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, facultate unde Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in drept.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#dosar DNA Ponta conflict interese, #Ponta dosar Turceni , #DNA