Ponta trimite miercuri reducerea CAS in Parlament. De ce asteapta un vot in unanimitate

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 21:52
3185 citiri
Ponta trimite miercuri reducerea CAS in Parlament. De ce asteapta un vot in unanimitate

Guvernul va trimite miercuri in Parlament proiectul privind reducerea CAS la angajator, a declarat duminica seara prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul se asteapta ca aceasta masura sa fie votata in unanimitate in Parlament, chiar daca a fost criticata de lideri ai PNL si PDL, deoarece parlamentarii "sunt mai stabili si mai seriosi".

"Nu era cazul de dat vesti bune sau rele, nu mai e in situatia din 2009 sau chiar din 2012, 2013. Romania are una din cele mai mari cresteri economice, un deficit foarte mic, inflatie foarte mica.

Dincolo de reparatiile pe care le-am facut - pensiile militare, reducerea TVA la paine - e momentul sa luam si alte masuri de incurajare", a spus Ponta intr-o interventie telefonica la Romania TV, referindu-se la faptul ca expertii Fondului Monetar International (FMI) nu au fost de acord cu aceasta propunere.

De ce FMI nu vrea reducerea CAS cu 5% in acest an - Cinci motive probabile

Ponta a precizat ca proiectul privind reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale platite de angajator va pleca miercuri din Guvern spre Parlament.

De asemenea, premierul a comentat duminica seara si reactiile presedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, si prim-vicepresedintelui PDL, Catalin Predoiu, fata de aceasta masura.

Iohannis a declarat ca reducerea CAS este o "electorata" pentru mediul de afaceri, iar Predoiu a sustinut ca, fara masuri care sa o sustina, aceasta reducere e dovada de "iresponsabilitate".

Ponta a amintit ca reducerea CAS este una din masurile sustinute de liberali in programul economic al USL.

"E o chestiune de politica neserioasa. (...) Blaga nu a zis nimic, a fost mai destept", a afirmat Victor Ponta.

Premierul se asteapta ca acest proiect sa fie votat in unanimitate in Parlament, deoarece parlamentarii "sunt mai stabili si mai seriosi". Potrivit acestuia, coalitia de guvernare va vota pentru reducerea CAS.

Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 octombrie.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ponta reducere CAS Parlament , #premier