Somaj tehnic la Ford. Ponta: Cu si fara Ford, tot vom face autostrada Pitesti-Craiova

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 18:53
3913 citiri
Somaj tehnic la Ford. Ponta: Cu si fara Ford, tot vom face autostrada Pitesti-Craiova

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca autostrada Pitesti-Craiova se va realiza "cu sau fara Ford" in orasul din Oltenia, subliniind ca somajul tehnic al angajatilor de la producatorul auto, din aceasta saptamana, a fost cauzat de problemele pietei de profil din Europa.

"Ford n-a avut o saptamana de somaj tehnic pe problema cand vom face autostrada, ci pe faptul ca, stiti prea bine, piata auto din Europa are niste probleme de ceva vreme", a declarat Victor Ponta, dupa intalnirea avuta cu premierul bulgar, Boiko Borisov, la Craiova.

Premierul a facut referire la faptul ca salariatii Ford au fost nevoiti sa intre in somaj tehnic pentru o saptamana, din cauza ca cererea de Ford B-Max pe piata europeana a scazut.

"Sunt convins ca vor face investitii, sunt absolut convins ca, cu si fara Ford, tot vom face autostrada Pitesti-Craiova. (...) Sa nu legam lucrurile intre ele doar ca sa vorbim, ca doar nu acum au stat o saptamana ca nu facem noi peste un an autostrada.

Eu vreau sa ramana (Ford la Craiova - n.red.), dar oricum ne trebuie autostrada, nu ne trebuie doar pentru Ford. Ne trebuie aceasta autostrada si pentru podul de la Calafat-Vidin", a mai afirmat Ponta.

Ponta avertizeaza muncitorii Dacia: Terminati cu mitingurile, ca altfel... (Video)

Acesta a comentat si stadiul de constructie al drumului Craiova-Calafat: "Sunt oarecum multumit de cum se lucreaza pe prima bucata a drumului de la Craiova la Calafat, sunt nemultumit de cum se lucreaza pe a doua bucata".

In primavara anului 2013, primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, anunta ca in anul 2014 va incepe constructia autostrazii, in timp ce ministrul delegat pentru pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, spunea ca autostrada respectiva va fi gata pana la alegerile din anul 2016.

Pe 16 aprilie, cand au avut loc manifestatii ale angajatilor uzinei Dacia de la Mioveni, prim-ministrul i-a sfatuit pe liderii sindicali sa termine cu protestele daca nu vor sa ramana de tot fara loc de munca.

Declaratia a fost facuta in contextul in care angajatii au prostestat fiind nemultumiti de faptul ca se pierd contracte extrem de avantajoase pentru ca tara noastra nu beneficiaza de o infrastructura adecvata.

Principala problema este legata de Autostrada Sibiu - Pitesti, despre care autoritatile sustin ca nu va fi finalizata inainte de 2020.

F.N.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Ponta autostrada Craiova Pitesti, #Ponta Ford autostrada Craiova , #premier