Meteorologii anunță ninsori și viscol în cea mai mare parte din țară până în Ajun de Crăciun. Vântul va sufla cu peste 120 de km/h VIDEO

Sambata, 23 Decembrie 2023, ora 14:33
3386 citiri
Meteorologii anunță ninsori și viscol în cea mai mare parte din țară până în Ajun de Crăciun. Vântul va sufla cu peste 120 de km/h VIDEO
Mdeteorologii anunță ninsori abundente și zăpadă troienită în mai multe zone din țară FOTO Meteoplus

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă dimineață, avertizările cod galben și portocaliu de vreme severă. Astfel, până sâmbătă noapte, sunt așteptate ninsori și viscol în cea mai mare parte a țării. La munte, vântul puternic va continua până luni dimineață.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu și galben de ninsori și viscol puternic, care vizează aproape toate zonele țării.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03

Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Potrivit avertizării ANM, pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 10 – 24 decembrie, ora 03

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m)

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 25 decembrie, ora 10

În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 03 – 24 decembrie, ora 20

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali

În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş intervin, sâmbătă după-amiază, pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de rafale şi a unei bucăţi de pe un acoperiş pe care vântul a desprins-o.

Vânt puternic în Argeș

Intervenţiile echipajelor ISU Argeş au loc în municipiul Piteşti, pe strada Ion Câmpineanu, unde rafalele de vânt au desprins o bucată de tablă din acoperişul unui bloc de locuinţe.

Afectate de intemperii sunt şi alte localităţi din acest judeţ.

În comuna Căldăraru, un copac a fost doborât de vânt, căzând pe drumul naţional 65 A, iar un stâlp de electricitate s-a rupt şi a căzut pe carosabil.

De asemenea, în comuna Buzoieşti pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea unui arbore doborât de vânt pe carosabil.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#viscol Romania, #zapada Romania, #ninsori Romania, #craciun , #meteo