Zelenski, despre copiii ucraineni rămași fără părinți: „Ucraina nu trebuie să fie asociată cu orfelinatele”

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 07:09
1734 citiri
Zelenski, despre copiii ucraineni rămași fără părinți: „Ucraina nu trebuie să fie asociată cu orfelinatele”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în discursul său de duminică seară, că statul ucrainean trebuie să acţioneze astfel încât copiii care au rămas fără părinţi să fie adoptaţi şi astfel să aibă “propria lor casă, propria lor familie”.

“Astăzi - şi aceasta este o coincidenţă foarte simbolică - ţara noastră marchează Ziua adopţiei. Aceasta este probabil una dintre cele mai onorabile misiuni în viaţă - să ajuţi un copil să evite soarta de orfan.

Le mulţumesc tuturor celor care ajută copiii în acest fel, tuturor celor care răspândesc căldura familiilor lor pentru ca să existe mai puţine destine singuratice pe lumea asta! Ca stat, trebuie să ajungem la un punct în care toţi copiii din ţara noastră, toţi cei care au rămas fără îngrijire părintească, să aibă propria lor familie - propria lor casă, propria lor familie. Ucraina cu siguranţă nu trebuie să fie asociată cu orfelinatele. Le mulţumesc tuturor celor care lucrează la asta!”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski le-a mulţumit tuturor celor care luptă pentru Ucraina.

“Tuturor celor care apără cerul ţării noastre. Piloţilor şi inginerilor noştri din Forţele Aeriene, luptătorilor din grupurile mobile de artilerie, tuturor artileriştilor noştri antiaerieni. Vă mulţumim că aţi crescut constant numărul rachetelor şi al dronelor ruseşti doborâte şi, astfel, numărul oamenilor şi al infrastructurii noastre salvate. Vă mulţumim, războinicilor! Şi tuturor celor care se află acum în prima linie.

Fiecărei brigăzi. De la Kupyansk până la ţărmul stâng al regiunii Kherson, din sectorul Bakhmut până la fiecare poziţie ucraineană de pe linia frontului din sudul ţării noastre. Vă mulţumesc pentru puterea voastră! Şi astăzi aş vrea să apreciez în mod special luptătorii care recâştigă treptat teritoriul Ucrainei în zona Bahmut. Brigada a 80-a de asalt aerian, brigada a 5-a de asalt separat, glorioasa brigadă 95 şi Brigada comună de asalt "Furia" a Poliţiei Naţionale. Klishchiivka! Bravo!”.

Ucraina a marcat şi Ziua salvatorilor.

“Vineri am avut onoarea de a le mulţumi personal angajaţilor Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei şi tuturor celor a căror inimă simte pur şi simplu că nu se poate altfel, că trebuie să avem grijă de alţii, că trebuie să-i ajutăm pe alţii atunci când vieţile depind de asta.

Astăzi, vreau să le mulţumesc nu numai tuturor salvatorilor noştri, ci şi tuturor rudelor - mame şi taţi de băieţi şi fete, bărbaţi şi femei care lucrează în cadrul Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei. Vă mulţumesc că v-aţi crescut copiii în acest fel: pentru a-i salva pe alţii, pentru a face întreaga noastră societate mai puternică şi mai umană. Vă mulţumesc!”, a spus Zelenski.

Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #copii, #orfani , #stiri Volodimir Zelenski