Mesaj transmis de Zelenski din tren, după o vizită pe linia frontului: „Este o onoare să le mulţumim unor astfel de războinici!”

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 07:23
2217 citiri
Mesaj transmis de Zelenski din tren, după o vizită pe linia frontului: „Este o onoare să le mulţumim unor astfel de războinici!”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost luni pe linia frontului, în Doneţk, în est, şi în regiunea Zaporojie, în sud, iar în discursul video nocturn adresat compatrioţilor, înregistrat în tren, a vorbit despre aceste vizite şi a spus că a vrut să audă personal de ce au nevoie soldaţii care luptă.

„Astăzi sunt alături de soldaţii noştri toată ziua”, le spune compatrioţilor, din tren, Volodimir Zelenski, enumerând o serie de brigăzi cu care s-a întâlnit.

„Fiecare dintre ele este puternică. Sunt mândru de toate acestea. Şi vă mulţumesc pentru sinceritatea voastră, băieţi!”, transmite Zelenski.

„Este extrem de important să ne sprijinim soldaţii, să comunicăm cu comandanţii de brigadă şi combatanţii. Este foarte, foarte util să auzim direct de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte, ce anume este suficient şi ce anume trebuie schimbat”, a explicat liderul de la Kiev. El a precizat că deosebit de utile i-au fost problemele ridicate în legătură cu războiul electronic.

Zelenski a anunţat, de asemenea, că i-a premiat pe medicii militari şi a mulţumit personalului de la punctele de staţionare. „Sunt oameni extraordinari care salvează eroi, refac vieţi şi restabilesc forţele”, a apreciat Zelenski.

El a vorbit despre „un adevărat caracter ucrainean, un caracter cazac” referindu-se la faptul că atunci când soldaţii răniţi se refac, ei se întorc pe front pentru a se alătura camarazilor. „Este o onoare să le mulţumim unor astfel de războinici!”, a spus Zelenski.

Preşedintele a menţionat că a acordat soldaţilor cu ocazia acestor vizite pe front peste 50 de premii şi deocraţii, pe care le consideră „simboluri ale succesului Ucrainei, dovezi ale forţei şi rezistenţei poporului” ucrainean.

UCRAINA ANUNŢĂ NOI ÎNAINTĂRI ALE CONTROFENSIVEI ÎN SUD ŞI EST

Această vizită pe front a lui Zelenski intervine în condiţiile în care Kievul a anunţat luni că trupele sale au recâştigat noi teritorii pe frontul de est şi că avansează şi mai mult spre sud, în contraofensiva sa împotriva forţelor ruseşti.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele Kievului au recucerit aproximativ 3 km pătraţi de teren în ultima săptămână în jurul oraşului Bahmut din est, care a fost capturat de trupele ruseşti în luna mai după luni de lupte grele. Ea a raportat, de asemenea, un „succes” nespecificat în direcţia satelor Novodanîlivka şi Novoprokopivka din regiunea sudică Zaporojie, dar nu a oferit detalii.

Ucraina a recucerit până acum aproximativ 47 de kilometri pătraţi de teritoriu în jurul Bahmut de când şi-a început contraofensiva la începutul lunii iunie, a scris Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Reuters.

Rusia, pe de altă parte, nu a confirmat câştigurile ucrainene, iar Vladimir Putin a vorbit luni în conferinţa de presă susţinută la Soci alături de Erdogan despre un „eşec” al contraofensivei ucrainene.

Kievul a recucerit o serie de sate şi aşezări în cadrul ofensivei sale de trei luni, dar soldaţii săi au fost împiedicaţi să avanseze mai rapid de vastele câmpuri minate şi tranşeele ruseşti consolidate.

Maliar a declarat săptămâna trecută că trupele ucrainene au străpuns prima linie de apărare rusă, iar armata ucraineană se aşteaptă acum să avanseze mai rapid.

Moscova, la rândul ei, a continuat să efectueze atacuri aeriene asupra ţintelor ucrainene, inclusiv asupra infrastructurii portuare, şi a raportat, pe de altă parte, noi atacuri cu drone ucrainene pe teritoriul rusesc.

Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de pe front s-a "deteriorat" şi trupele ruse au înregistrat "succese tactice" în...
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #Rusia, #front , #stiri Volodimir Zelenski