Cum petrecem de Valentine's Day in Bucuresti?

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 12:31
2946 citiri
Cum petrecem de Valentine's Day in Bucuresti?
Foto: Ziare.com

Fie ca esti un fan Valentine's Day sau al Dragobetelor autohtone, in weekend-ul dedicat indragostitilor exista o sumedenie de petreceri si evenimente interesante in Bucuresti ce merita atentie.

Daca majoritatea cluburilor si barurilor bucurestene organizeaza intr-un fel sau altul petreceri pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor, exista unele evenimente care ies in evidenta: In Marijuana Cofee Shop (str. Sepeari nr. 9) se organizeaza pe 14 februarie, incepand de la orele 21:00, Valentines Pijama Party. Tinuta este obligatorie: mai precis, pijamaua.

In "Fabrica" (str. ) are loc incepand cu ora 21:00 Maretie Goth sau First Romanian Darkfest, in concert Negru Latent, Das Ich, In Strict Confidence si Diary of Dreams, eveniment recomandat indragostitilor "intunecati".

Pentru cei care iubesc jazz-ul, la Sala Dalles va avea loc pe 14 de la ora 19.00 concertul corului "Sound" al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, condus de dirijorul Voicu Popescu, impreuna cu invitatul de onoare Valentin Radu (pianist si dirijor american de origine romana). Concertul este un traseu afectiv intre song-ul american de pe Broadway si eposul popular romanesc. Intrarea este libera.

Targul de Valentine's Day de anul acesta insa nu merita sa fie vizitat. Evenimentul care trebuia sa aibe loc la Sala Dalles a fost inghesuit din cauza unor lucrari de renovare in sala "Ion Dacian" a Teatrului National. Ursuletii roz din plus si plini de sclipici par sa atace din momentul in care intri in sala, iar putinele cadouri de bun gust care pot fi cumparate au un pret destul de piperat.

La Casa de Cultura "Grigore Preoteasa" va fi organizat sambata un spectacol de muzica si poezie (Calea Plevnei nr. 61) in cinstea poetului basarabean Grigore Vieru. Spectacolul cu genericul "O lacrima si o Floare, la zi aniversara" incepe la ora 11.00 si va fi sustinut de studenti si elevi din Basarabia.

Vor fi invitati de onoare Leonida Lari, Mihai Prepelita, Niculina Merceanu, Vlad Gheorghelas, Doina Ghitescu, Octavian Mandruta, Larisa Corupceanu. Evenimentul este organizat de Uniunea Nationala a Tinerilor Basarabeni si Asociatia Culturala "Pro Basarabia si Bucovina" in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si Asociatia Culturala "La noi la Romani".

Exista si variante pentru iubitorii de muzica clasica: in sala mica a Ateneului are loc sambata de la ora 19.00 un recital cameral. In program sunt Doua interludii de Jaques Ibert, Divertisment grec op. 23 de Jules Mouquet, La lumiere montaine de nuit de Yuko Uebayashi si "Berceuse" de Gabriel Faure.

Cuplurile de cinefili isi pot stinge setea de filme bune cu "Romeo si Julieta" de Franco Zefirelli, care ruleaza la Cinemateca Eforie duminica la ora 18.00 (cu Leonard Whiting, Olivia Hussey si Michael York). La Movieplex ruleaza in aceasta saptamana in fiecare zi la 12.00 si la 16.00 "Milk", ultimul film al lui Gus Van Sant (recomandat de filmele anterioare"The Elephant", "Pshycho", "Good Will Hunting") cu Sean Penn, Emile Hirsch si Josh Brolin. O poveste de dragoste "queer".

Si daca dupa un weekend atat de incarcat va doriti sa va relaxati seara la televizor, va anuntam ca luni la ora 23.00 HBO difuzeaza pelicula "Before the Devil Knows You're Dead", de Sydney Lumet, cu

Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Albert Finney si Marisa Tomei. Filmul este psihanaliza in imagine: o drama impresionanta, cu personaje efervescente, explozive.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#Valentine s Day Bucuresti , #teatre