Anunțul Wizz Air privind anularea zborurilor spre Tel Aviv. Compania aeriană efectuează frecvent curse spre Israel din mai multe orașe din România

Sambata, 07 Octombrie 2023, ora 21:52
2515 citiri
Anunțul Wizz Air privind anularea zborurilor spre Tel Aviv. Compania aeriană efectuează frecvent curse spre Israel din mai multe orașe din România
Pasagerii își pot recupera banii sau pot reprograma zborurile FOTO Pixabay

Reprezentanții companiei aeriene Wizz Air au transmis sâmbătă, 7 octombrie, că zborurile către și dinspre Tel Aviv de duminică, 8 octombrie, au fost anulate, în contextul conflictului violent.

Pasagerii își pot recupera banii sau pot reprograma zborurile.

„Ca urmare a situației din Israel, am anulat zborurile către și dinspre Tel Aviv de duminică, 8 octombrie. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectați, prin e-mail sau SMS, și le oferă opțiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum și pentru cazare.

Recomandăm pasagerilor care și-au rezervat biletele prin agenții de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și suntem în legătură cu autoritățile relevante. Wizz Air își cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranța și securitatea pasagerilor, echipajelor și aeronavelor sunt prioritatea sa numărul unu.”

Zeci de zboruri din întreaga lume cu destinaţia Tel Aviv au fost anulate

Companiile aeriene americane deviază și anulează zboruri cu destinația principalul aeroport internațional din Israel, în timp ce luptele dintre forțele israeliene și militanții palestinieni continuă.

Zborul 954 al companiei United Airlines a plecat vineri seară de pe Aeroportul Internațional San Francisco și a fost deviat deasupra Groenlandei după aproximativ șapte ore de la începerea călătoriei de peste 13 ore, potrivit datelor furnizate de site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Zborul ar fi trebuit să aterizeze înapoi la San Francisco în jurul orei 14.00, ora Europei Centrale. FlightAware arată că United a anulat un zbor cu același program inițial pentru sâmbătă.

"Siguranța clienților și a echipajelor noastre este prioritatea noastră principală. Monitorizăm îndeaproape situația și ajustăm programele de zbor după cum este necesar", a declarat compania aeriană într-un comunicat.

Delta Air Lines și American Airlines au anulat sâmbătă și duminică zborurile cu destinația Israel programate să plece de la aeroportul JFK din New York, potrivit FlightAware. De asemenea, compania aeriană germană Lufthansa a redus drastic zborurile spre Tel Aviv.

"Va mai exista un zbor de la Tel Aviv la Frankfurt în această sâmbătă. Toate celelalte zboruri Lufthansa spre și dinspre Tel Aviv au fost anulate pentru azi", a precizat compania aeriană într-un comunicat.

În total, FlightAware arată că 14% din zborurile cu destinația Tel Aviv din întreaga lume au fost anulate.

Conflict violent în Israel

Bărbaţi palestinieni înarmaţi s-au infiltrat în zone din sudul Israelului şi baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mişcarea islamistă Hamas, scrie Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunţat începutul operaţiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

"Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ", a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

O femeie israeliană a fost ucisă, potrivit serviciilor de urgenţă, în timp ce echipaje de ambulanţă au fost desfăşurate în zonele din jurul Fâşiei Gaza, iar sirenele au sunat în tot Israelul, inclusiv în Ierusalim.

Presa israeliană a relatat că bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra trecătorilor în oraşul Sderot, în sudul Israelului, iar imaginile care circulă pe reţelele de socializare par să arate confruntări pe străzile oraşului.

"Un număr de terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că locuitorilor din zona din jurul Fâşiei Gaza li s-a spus să rămână în casele lor.

"Forţele de Apărare israeliene vor apăra civilii israelieni, iar organizaţia teroristă Hamas va plăti un preţ greu pentru acţiunile sale", se arată în comunicat.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu oficiali de top din domeniul securităţii în următoarele ore.

În Gaza se auzea vuietul lansărilor, iar locuitorii au raportat ciocniri armate de-a lungul gardului de separare cu Israelul, în apropiere de oraşul Khan Younis, situat în sudul ţării, şi au declarat că au văzut mişcări semnificative de luptători înarmaţi.

Serviciul de ambulanţă al Israelului a declarat că au fost trimise echipe în zonele din sudul Israelului, în apropiere de Gaza, iar locuitorii au fost avertizaţi să rămână în casă.

Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
#Wizz Air, #curse anulate, #tel aviv, #Israel , #stiri sociale