Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat accidentul mortal din 2 Mai, a fost pus sub acuzare pentru trafic de droguri. Mama sa va sta 30 de zile după gratii UPDATE

Vineri, 15 Septembrie 2023, ora 16:45
3531 citiri
Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a provocat accidentul mortal din 2 Mai, a fost pus sub acuzare pentru trafic de droguri. Mama sa va sta 30 de zile după gratii UPDATE
Vlad Pascu FOTO Instagram

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a accidentat mortal doi tineri la 2 Mai, este urmărit penal pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, în dosarul în care au avut loc mai multe percheziţii în Capitală.

UPDATE Mama tânărului, Miruna Pascu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile vineri, 15 septembrie, fiind acuzată că ar fi încercat să influențeze martorii.

Știrea inițială:

”S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. S-a reţinut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanţe, în vederea consumului propriu, dar şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a anunţat DIICOT vineri, 15 septembrie, într-un comunicat.

Cel la care face referire comunicatul DIICOT este Vlad Pascu, care a fost adus joi de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv, la Bucureşti, fiind audiat la DIICOT alături de părinţii săi.

”La data de 14.09.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Structura Centrală au dispus, în două cauze penale, reţinerea a 4 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un inculpat, astfel: Într-o cauză, s-a dispus măsura reţinerii faţă de 3 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. S-a reţinut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, inculpaţii, în mod repetat, au deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc. Din cercetări a rezultat faptul că doi dintre inculpaţi s-au manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. În cea de a doua cauză instrumentată, s-a dispus reţinerea unei inculpate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor”, aminteşte DIICOT.

Acuzațiile aduse părinților lui Vlad Pascu

Conform procurorilor, din cercetări a rezultat faptul că, în mod conştient şi deliberat, inculpata - care este mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu - ”a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

Cu privire la un al treilea inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, anunţă DIICOT, referitor la tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu.

DIICOT propune arestarea preventivă pentru 30 de zile a altor trei persoane din cercul lui de apropiaţi, doi fiind sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-a comercializat sub formă de doze. O propunere similară a fost formulată şi pentru Miruna Pascu.

”În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează DIICOT.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cadrul acestei operațiuni, denumită ”Hydra”, au fost descoperite şi ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe (cuţite, săbii, macete).

Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Impresara Anamaria Prodan și antrenorul Laurențiu Reghecampf și-au împărțit pumni în plină stradă în septembrie 2022, iar războiul dintre ei e departe de a fi încheiat. În urma...
Cinci persoane, inclusiv un consilier municipal, au fost asasinate în Columbia. „Un act laş care subminează democraţia” FOTO/VIDEO
Cinci persoane, inclusiv un consilier municipal, au fost asasinate în Columbia. „Un act laş care subminează democraţia” FOTO/VIDEO
Autoritățile locale au anunțat că cinci persoane, printre care un cântăreţ şi un consilier municipal, au fost ucise în două cazuri distincte vineri, 26 aprilie şi sâmbătă, 27 aprilie,...
#accident 2 mai, #vlad pascu, #urmarire penala, #trafic de droguri, #mama vlad pascu, #sofer drogat , #accident