Declarațiile sfâșietoare ale rudelor tinerilor uciși în accidentul de la mare. „Era lumina familiei, aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Și am rămas fără el”

Duminica, 20 August 2023, ora 16:11
2810 citiri
Declarațiile sfâșietoare ale rudelor tinerilor uciși în accidentul de la mare. „Era lumina familiei, aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Și am rămas fără el”
Vlad Pascu FOTO Replica Online

Rudele celor doi tineri decedați în accidentul de sâmbătă dimineața în apropiere de Vama Veche au făcut declarații presei.

Unchiul lui Sebi, tânărul de 21 de ani, spune că familia e distrusă și își doresc ca cel vinovat să plătească.

Tatăl tânărului îl trimisese la mare cu trenul în loc de mașină pentru a fi mai în siguranță.

„Am aflat prima dată de la unul dintre copiii din anturaj, care a fost cu el, după care am luat legătura cu autoritățile și au venit, într-adevăr, cei de la poliția Pantelimon, Ilfov, de unde suntem noi. Au venit la prânz ieri și au anunțat familia oficial. Suntem devastați, familia pur și simplu nu poate să vorbească. Sunt terminați.

Ei sunt oameni simpli, vărul meu este cofetar, mama - asistentă medicală. Au crescut doi copii, toată munca lor și toată viața lor acolo s-a dus. Strângeau bani să-i ia o casă.

Sebi era student la facultatea de Geografie. Era un tânăr care nu bea, nu fuma, era un copil inteligent și bun și zâmbitor. Era lumina familiei, el aducea zâmbetul pe buzele tuturor. Și acum am rămas fără el, nu-l mai avem. Nepotul meu a venit la mare cu trenul, pentru că tatăl lui nu l-a lăsat să ia mașina, tocmai pentru că e periculos, că era aglomerat la mare. Și atunci a spus să se ducă cu trenul, pentru că era mai în siguranță. Iată că, din păcate, nu a fost în siguranță. Familia nu-și dorește altceva decât să se facă dreptate. În continuare avem încredere în autoritățile din România și că cel care a făcut asta o să plătească pentru faptele lui. Am înțeles că Sebi era cel mai în exterior și l-a lovit din plin. Nu a avut nicio șansă”, a declarat unchiul băiatului.

Şoferul în vârstă de 19 ani care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, de Judecătoria Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an, au declarat surse judiciare.

Judecătoria Mangalia a decis să admită propunerea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul tânărului de 19 ani. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

El a fost scos din sediul Judecătoriei Mangalia şi va fi dus în arestul IPJ Constanţa.

Tânărul aflat la volanul maşinii, care sâmbătă dimineaţa a accidentat un grup de opt turişti în staţiunea 2 Mai, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca, duminică, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală.

Poliţiştii rutieri din Constanţa l-au reţinut pentru 24 de ore pe tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi. El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Acesta este bănuit că, la data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39, în apropierea localităţii Vama Veche şi ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă”, a mai transmis IPJ Constanţa.

Tânărul şofer este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Imediat după accident, şoferul a fugit, fiind găsit în Vama Veche.

Testele rapide făcute pentru detectarea substanţelor stupefiante au arătat că el consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină. În accident, o tânăra de 20 de ani şi un tânăr de 20 de ani au murit pe loc, iar alţi trei tineri, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste de 19 şi 20 de ani, au fost răniţi.

Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 25 aprilie, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în dosarul...
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
#accident Constanta, #accident 2 mai, #tineri ucisi accident , #accident