Câți pași trebuie să faci zilnic: Descoperirea care schimbă totul, dar te scapă de demență

Sambata, 30 Decembrie 2023, ora 04:25
18767 citiri
Câți pași trebuie să faci zilnic: Descoperirea care schimbă totul, dar te scapă de demență
4.000 de pași sunt suficienți zilnic pentru a preveni demența FOTO: Study Finds

Unele cercetări au arătat că pentru a vă păstra sănătatea este nevoie de parcurgerea a zece mii de pași zilnic, dar acum totul a fost dat peste cap după un nou studiu din SUA și Canada, în care s-au examinat peste 10.000 de scanări ale creierului. Experții de la Universitatea de medicină Washington au constatat că doar 4.000 de pași făcuți în fiecare zi vă scapă de demență și boala Alzheimer.

Studiul publicat în Journal of Alzheimer’s Disease arată că numai 4.000 de pași parcurși zilnic pot menține sănătatea creierului și ajută la prevenirea îmbolnăvirii de demență, potrivit Study Finds.

Cercetătorii din SUA și Canada susțin că exercițiile simple îmbunătățesc regiunile critice ale creierului implicate în memorie și învățare, reducând astfel riscul de demență.

Descoperire revoluționară a experților americani: Tratament nou pentru cancer care omoară 99% din celulele bolnave

Persoanele care s-au angajat în mod regulat în mers, alergare sau sporturi au prezentat un volum crescut al creierului în aceste zone cruciale. Această descoperire face parte dintr-o investigație mai amplă a Centrului de sănătate a creierului al Institutului de neuroștiință Pacific din Santa Monica, California, Statele Unite.

În studiul lor, oamenii de știință au examinat creierul a peste 10.000 de indivizi folosind scanări RMN. Ei au descoperit că cei care făceau sport în mod regulat aveau materie cenușie mai pronunțată, care este esențială pentru procesarea informațiilor, și materie albă, care conectează diferite regiuni ale creierului. În plus, hipocampul, o zonă cheie pentru memorie, a fost, de asemenea, mai proeminent la persoanele care au făcut mișcare.

De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA

„Am descoperit că chiar și nivelurile moderate de activitate fizică, cum ar fi să faci mai puțin de 4.000 de pași pe zi, pot avea un efect pozitiv asupra sănătății creierului. Acesta este mult mai puțin decât cei 10.000 de pași adesea sugerați, ceea ce îl face un obiectiv mai realizabil pentru mulți oameni”, a spus David Merrill, MD, coautor al studiului și director al PBHC din Santa Monica.

„Cercetarea noastră susține studiile anterioare care arată că a fi activ fizic este bun pentru creier. Exercițiul nu numai că scade riscul de demență, dar ajută și la menținerea dimensiunii creierului, ceea ce este crucial pe măsură ce îmbătrânim”, adaugă Cyrus A. Raji, Universitatea de medicină Washington din St. Louis, cercetătorul principal al studiului.

„Cercetarea noastră leagă activitatea fizică regulată de volume mai mari ale creierului, sugerând beneficii neuroprotectoare. Acest eșantion mare de studiu ne ajută să înțelegem factorii stilului de viață în sănătatea creierului și prevenirea demenței”, notează coautorul studiului Somayeh Meysami, MD, profesor asistent de neuroștiințe la Saint John’s Cancer Institute și Pacific Brain Health Center.

Descoperire neobișnuită a experților pe fundul oceanului: Acolo trăiau 500.000 de oameni VIDEO

În 2020, un studiu Lancet a descoperit că aproximativ o duzină de factori de risc modificabili cresc riscul pentru boala Alzheimer, inclusiv activitatea fizică. Această lucrare se bazează pe lucrările anterioare ale acestui grup, legând arderea calorică din activitățile de petrecere a timpului liber cu structura îmbunătățită a creierului.

„Acest studiu demonstrează influența exercițiilor fizice asupra imagistică a sănătății creierului și, atunci când este adăugat la alte studii privind rolul dietei, reducerea stresului și conexiunea socială oferă beneficiile dovedite ale factorilor modificabili fără medicamente în reducerea substanțială a bolii Alzheimer”, conchide George Perry.

Redactor-șef al Journal of Alzheimer's Disease. „Fie că este o plimbare zilnică sau un sport preferat, activitatea fizică regulată poate avea beneficii de durată pentru sănătatea creierului nostru.”

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#activitati fizice, #exercitii fizice, #exercitii fizice sanatate, #prevenire dementa, #dementa cauze, #dementa prevenire, #Alzheimer prevenire , #stiri externe