Descoperire revoluționară a experților americani: Tratament nou pentru cancer care omoară 99% din celulele bolnave

Joi, 28 Decembrie 2023, ora 01:30
9331 citiri
Descoperire revoluționară a experților americani: Tratament nou pentru cancer care omoară 99% din celulele bolnave
O nouă metodă distruge 99% din celulele canceroase FOTO: Science Alert

O echipă de cercetători de la Universitățile Rice din Houston și Texas din Statele Unite, care a realizat un amplu studiu publicat pe 19 decembrie 2023 în prestigioasa revistă Nature, a făcut o descoperire revoluționară. Experții au găsit metoda prin care sunt distruse 99% din celulele canceroase, folosind molecule vibrante.

Oamenii de știință americani au descoperit o nouă modalitate de a distruge celulele canceroase. Stimularea moleculelor de aminocianină cu lumină aproape de infraroșu le-a făcut sa vibreze în sincronizare, suficient pentru a sparge membranele celulelor canceroase.

Moleculele de aminocianină sunt deja folosite în bioimagini ca niște coloranți sintetici. Folosite în mod obișnuit în doze mici pentru a detecta cancerul, rămân stabile în apă și sunt foarte bune în a se atașa de exteriorul celulelor.

De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA

Echipa de cercetare de la Universitatea Rice, Universitatea Texas A&M și Universitatea din Texas, afirmă că noua abordare este o îmbunătățire semnificativă față de un alt tip de mașină moleculară de ucidere a cancerului dezvoltată anterior, numită motor de tip Feringa, care ar putea rupe și structurile celule problematice.

„Este o generație cu totul nouă de mașini moleculare pe care le numim ciocane pneumatice moleculare”, spune chimistul James Tour de la Universitatea Rice.

Descoperire neobișnuită a experților pe fundul oceanului: Acolo trăiau 500.000 de oameni VIDEO

„Ele sunt de peste un milion de ori mai rapide în mișcarea lor mecanică decât fostele motoare de tip Feringa și pot fi activate cu lumină apropiată de infraroșu, mai degrabă decât cu lumină vizibilă”.

Utilizarea luminii apropiată de infraroșu este importantă, deoarece le permite oamenilor de știință să pătrundă mai adânc în corp. Cancerul din oase și organe ar putea fi tratat fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală pentru a ajunge la dezvoltarea cancerului.

În testele efectuate pe celule canceroase cultivate în laborator, metoda ”ciocanului pneumatic molecular” a înregistrat o rată de 99% la distrugerea celulelor. Abordarea a fost testată și pe șoareci cu tumori melanom, iar jumătate dintre animale s-au vindecat total de cancer.

Descoperire surpriză privind un obicei bun al oamenilor. Risc mai mare de moarte și viață scurtată: Ce se poate schimba?

„Ceea ce trebuie subliniat este că am descoperit o altă explicație pentru modul în care aceste molecule pot funcționa”, spune chimistul Ciceron Ayala-Orozco de la Universitatea Rice din Houston, Statele Unite.

„Este prima dată când un plasmon molecular este utilizat în acest mod pentru a excita întreaga moleculă și pentru a produce efectiv acțiune mecanică folosită pentru a atinge un anumit obiectiv – în acest caz, ruperea membranei celulelor canceroase”. „Acest studiu este despre o modalitate diferită de a trata cancerul folosind forțe mecanice la scară moleculară”, a explicat Ayala-Orozco.

Lupta împotriva cancerului, mai ușoară cu ajutorul AI. Un mare spital din România cumpără un soft care va face în 30 de minute ce făcea un medic în câteva ore
Lupta împotriva cancerului, mai ușoară cu ajutorul AI. Un mare spital din România cumpără un soft care va face în 30 de minute ce făcea un medic în câteva ore
Cel mai mare spital din județul Galați va avea, în curând, soft pe bază de inteligență artificială, care va ajuta la tratarea cancerului. Softul va fi achiziționat cu bani de la bugetul...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#tratament cancer, #nou tratament cancer, #tratament nou contra cancerului, #cancer tratament, #vindecare cancer , #stiri externe