Detalii șocante în cazul medicului de la Polizu acuzat că lăsa nou-născuții să moară: 13 ore fără să fi primit îngrijiri medicale!

Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 09:27
5180 citiri
Detalii șocante în cazul medicului de la Polizu acuzat că lăsa nou-născuții să moară: 13 ore fără să fi primit îngrijiri medicale!
Medicul ginecolog Florian Robe FOTO femmeboutiquemedical.com

Raportul medico-legal în cazul în care un medic de la Maternitatea Polizu din Capitală este acuzat că a lăsat să moară un bebeluș născut prematur scoate la iveală detalii șocante.

Potrivit avocatului Adrian Cuculiș, cel care se ocupă de acest dosar, datele din raportul medico-legal îl arată pe medicul Florian Robe ca principal vinovat pentru toate sechelele unui copil născut prematur în urmă cu patru ani, naștere pe care ginecologul este acuzat că a catalogat-o drept avort spontan, refuzând să-i ofere bebelușului îngrijiri medicale timp de 13 ore.

“Aduc aminte că întreaga opinie publică a fost zdruncinată în urmă cu mai bine de un an atunci când Parchetul Tribunalului București a emis ordonanță de suspect pentru acest medic și asta după ce imagini filmate din maternitate arătau un copil prematur aruncat pe o tăviță de fier și lăsat să agonizeze înainte de a fi mutat direct în morgă, deși era viu. Expertiza arată cum pasivitatea medicului a pus în pericol viață copilului și a contribuit esențial la deteriorarea stării de sănătate a acestuia”, arată avocatul Cuculiș într-o informare transmisă presei.

Medicul ginecolog Florian Robe este cercetat în calitate de suspect fiind acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Procurorii spun că ar fi vorba despre fapte care ar fi acut loc pe 24 aprilie 2019. Atunci, doctorul a catalogat drept avort spontan un copil născut prematur și a refuzat să-i ofere îngrijiri medicale, susțin procurorii.

„Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, „filmul ororilor” a ieșit la iveală în baza unor filmări în care medicul este surprins inclusiv când vrea să arunce un copil la gunoi într-o pungă legată. Copilul a supraviețuit, iar mamei, care fusese determinată să semneze un document conform căruia accepta decesul copilului, i s-a spus că acesta a revenit la viață ca prin minune.

Potrivit acestuia, din declarațiile date de asistente și cadre medicale de la Maternitatea Polizu, ”aceasta era o practică”.

”Am reușit să documentez acest caz însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu prin acest “Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau. Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor”, mai precizează avocatul.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
#acuzatii medic polizu, #maternitate polizu, #Adrian Cuculis, #bebelus abandonat , #acuzatii