Repartizare ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a publicat rezultatele UPDATE

Miercuri, 19 Iulie 2023, ora 12:02
5621 citiri
Repartizare ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a publicat rezultatele UPDATE
Elevi la afișarea rezultatelor FOTO / ObservatorNews.ro

Ministerul Educației a publicat miercuri, 19 iulie, pe admitere.edu.ro rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee, după ce, anterior, a fost publicată ierarhia la nivel naţional a elevilor care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 - 2024.

UPDATE 12.01 - Pe site-ul admitere.edu s-au publicat rezultatele la repartizarea computerizata în licee.

Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată, anunţă Ministerul Educaţiei, care a făcut publice rezultatele admiterii, reprezentând 98,56% din totalul elevilor cu opţiuni completate.

”Numărul elevilor repartizaţi computerizat se înscrie în continuare într-un trend ascendent: creşterea este de peste 21.000 de elevi repartizaţi prin raportare la etapele similare din anii 2021 şi 2022. Au rămas disponibile 7.727 de locuri pentru continuarea studiilor în învăţământul liceal. Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie, ora 12:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2023 - 2024, arată news.ro.

Din totalul elevilor (112.747) cu opţiuni completate pentru admiterea în învăţământul liceal, au fost repartizaţi computerizat 111.128 de elevi (98,56%), număr care indică o creştere de peste 21.000 de elevi repartizaţi, cumulat, comparativ cu etapele din ultimii doi ani: 110.035 de elevi în anul 2022, respectiv 89.983 de elevi în anul 2021”, anunţă instituţia.

Peste 47% dintre elevii cu opţiuni completate au fost admişi la prima opţiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opţiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev.

Știre inițială

Calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024 arată că miercuri, 19 iulie, ministerul Educaţiei va publica pe admitere.edu.ro rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee a absolvenților de clasa a VIII-a care au susţinut Evalurea Naţională 2023, potrivit observatornews.

Elevii vor vedea pe site-ul ministerului Educaţiei liceul la care au fost repartizaţi, profilul şi specializarea. Odată cu publicarea rezultatelor, vor fi afişate şi listele cu locurile rămase neocupate, pentru a doua etapă a admiterii la liceu. Pentru a verifica la ce liceu au intrat, candidaţii trebuie să aibă la îndemână codul unic primit la examenul de Evaluare Naţională.

Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi și de media la Evaluare Națională, care contează în proporție de 100% pentru admiterea la liceu.

Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#admitere liceu, #rezultate, #Ministerul Educatiei, #elevi, #liceu , #admitere liceu