Cum a fost dat afara Adrian Nastase de la Facultatea de Drept

Joi, 06 Iunie 2013, ora 10:10
7007 citiri
Cum a fost dat afara Adrian Nastase de la Facultatea de Drept

Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti i-a reziliat contractul de munca lui Adrian Nastase dupa ce acesta a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie si a decis sa nu il mai invite sa le conferentieze studentilor la Drept.

Fostul premier a confirmat ca nu mai preda la aceasta facultate, relateaza Digi24.

Conducerea Universitatii Bucuresti a decis sa il elimine pe Adrian Nastase din corpul profesoral in baza legislatiei muncii din Romania, care prevede ca un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar.

Adrian Nastase a fost profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti timp de 23 de ani.

Pe pagina sa de Internet, acesta inca apare cu titulatura de profesor al Facultatii de Drept: "Din 1990 face parte din echipa didactica aFacultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, precum si a universitatilor "Dimitrie Cantemir"si"Titu Maiorescu", iar din 1994, esteprofesor asociat la Universitatea Pantheon Sorbonne din Paris".

Fostul premier a riscat si excluderea din Baroul Bucuresti, unde activa ca avocat, insa el s-a autosuspendat inainte sa se ia aceasta decizie, prin urmare conducerea Baroului Bucuresti sustine ca nu il mai poate exclude, potrivit unor surse Ziare.com.

Decizia ar putea fi contestata la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, insa surse din institutie spun ca nu exista aceasta intentie, relateaza Digi24.

Universitatea Bucuresti este cea care a prezentat dovezi concludente cu privire la plagiatul comis de Victor Ponta si a cerut Ministerului Educatiei retragerea titlului sau de doctor, fara succes insa.

Dupa eliberarea sa din inchisoare, unde a petrecut doi ani condamnat fiind in dosarul Trofeul Calitatii, Adrian Nastase a participat la o serie de conferinte organizate de Fundatia Nicolae Titulescu si Institutul Ovidiu Sincai pe care le patroneaza, dar si la diverse lansari de carte. Unul dintre cei care a tinut sa fie prezent si sa ii ceara autograf a fost premierul Victor Ponta.

In prezent, Adrian Nastase are pe rol un al treilea dosar deschis pentru coruptie, Zambaccian, in care verdictul a fost amanat pana in septembrie.

Procurorii l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Sotii Nastase au primit mita obiecte insirate pe zeci de pagini - recursul DNA in Zambaccian (Video)

Adrian Nastase mai este cercetat penal si pentru ca a detinut mai multe cartuse decat ii permitea legea, informatie care a fost dezvaluita public cu ocazia tentativei sale de sinucidere din vara lui 2012.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...