Irina Jianu a vrut sa se sinucida, dar s-a razgandit dupa episodul Nastase

Luni, 25 Martie 2013, ora 16:38
4052 citiri
Irina Jianu a vrut sa se sinucida, dar s-a razgandit dupa episodul Nastase
Foto: Protv

Irina Paula Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii in perioada guvernarii Nastase, condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", a povestit ca a intentionat sa se sinucida, dar ceea ce s-a intamplat cu Adrian Nastase a convins-o sa renunte.

"Eu, ca sa dorm, iau medicamente. Ma interesasem. Cu zece pastile ma omoram. (...) Cu o zi inainte sa ma aresteze pe mine, l-au luat pe Nastase. Si am vazut ca daca el s-a impuscat nu s-a schimbat nimic, nici eu nu schimb nimic daca ma sinucid. Nastase m-a lamurit. Si atunci am renuntat", a declarat Irina Jianu intr-un interviu acordat pentru Adevarul.

Fosta sefa a ISC este convinsa ca dosarul "Trofeul Calitatii" a pornit de la Sergiu Sechelariu.

"Tot dosarul meu a plecat de la Sergiu Sechelariu. Cristina Popa, omul lui, a facut sapte autodenunturi in dosarul asta. (...) La el totul e ura. In instanta a dat o declaratie dupa care eu am plans. Nu am crezut ca s-a putut schimba asa de tare omul asta. Eu am lucrat cu el atatia ani. A venit la mine acasa, a mancat la mine acasa. Fata lui, Selena, a stat la mine in casa si acum nu-mi spune 'buna ziua'. (...)In instanta a zis lucruri incredibile", a mai declarat Irina Jianu.

"Trofeul Calitatii" a fost o manifestare tehnica de premiere a celor mai bune lucrari de constructii, organizata in 11 centre regionale, plus o finala nationala. Desi Inspectoratul de Stat in Constructii avea dreptul de a organiza asemenea manifestari si de a incasa taxe de participare, decizia a fost de a incredinta organizarea evenimentul firmei Forum Invest, condusa de Bogdan Popovici.

Invitatiile de participare catre firme erau lansate de catre Inspectorat, ceea ce a fost vazut ca o forma de presiune asupra constructorilor, care nu puteau risca un refuz, din moment ce ISC le controla activitatea. Taxele de participare au fost de 15 milioane de lei vechi pentru fiecare firma si 5 milioane pentru persoanele fizice. S-au strans din aceste taxe 67 de miliarde de lei vechi, dar din care doar 5 miliarde au fost cheltuiti efectiv pentru simpozioane, restul ramanand in conturile firmei Forum Invest. De aici, prin diverse manopere contabile, acestia au fost disipati prin alte patru firme apartinand tot lui Bogdan Popovici si au fost ulterior regrupati, sub forma unor contracte fictive, in conturile tipografiei Eurografica, apartinand lui Mihail Cristian Vasile, care a tiparit afisele electorale ale lui Adrian Nastase.

Principala acuzatie adusa Irinei Jianu este ca ISC avea dreptul sa retina acei bani, care au constituit prejudiciul calculat de procurori, si sa achite catre Forum Invest doar serviciile de organizare tehnica a manifestarii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Irina Jianu sinucidere, #Irina Jianu Sechelariu, #Jianu Trofeul Calitatii , #inchisoare